Saltar apartados

'La formació per a emprenedors és un dels reptes de la universitat del futur'

La jornada Emprendre des de la Universitat reivindica la iniciativa emprenedora com a alternativa d’ocupabilitat davant de prop de dos-cents participants

 

Emprenedors1
Emprenedors2
Emprenedors3

 

Alacant. Dimarts, 9 d'abril de 2019

La sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer ha quedat xicoteta aquest matí per a seguir la jornada Emprendre des de la Universitat, que s’emmarca en el projecte ua:emprèn. La inauguració ha sigut a càrrec de la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, María Jesús Pastor, directora de Secretariat de Transferència de Coneixement, i Olga Francés, gerent del Parc Científic d’Alacant.

Els protagonistes han sigut quatre emprenedors en diferents fases de la seua trajectòria que han explicat la pròpia experiència i han abordat les principals qüestions que convé tenir en compte a l’hora d’emprendre.

Així, Javier García Martínez, de Rive Technology, ha assegurat que «els universitaris que es decidisquen a emprendre definiran el segle XXI. A la universitat no solament generem coneixement, sinó també solucions als grans problemes als quals ens enfrontem. Avui et pots formar de moltes maneres i les noves tecnologies hi tenen un paper clau. Però, de la mateixa manera que la investigació, que necessita un laboratori, l’emprenedoria també exigeix presencialitat». Juan Carlos Trujillo, de Lucentia Lab, ha explicat que «l’emprenedoria pot ser la conseqüència lògica de la investigació i la clau és estar prop de l’empresa i conèixer les seues necessitats per a poder crear solucions que interessen al mercat». Cristina Sáenz de Pipaón, d’Orchestra Scientific, ha assenyalat que «nosaltres som una història amb potencial d’èxit i crec que les claus perquè això funcione es resumeixen a tenir una bona idea, que el mercat la vulga, envoltar-te d’un bon equip i portar-t’hi bé, i la passió. Això no assegura l’èxit, però n’augmenta les probabilitats». I finalment, Eduardo López, d’Alebus Patrimonio Histórico, ha explicat als més de dos-cents inscrits la seua experiència personal, «la història d’un llicenciat en Història amb orientació en Arqueologia i que ha d’enfrontar-se al món laboral. Jo vaig decidir, després de diferents experiències prèvies, muntar una empresa sobre arqueologia i altres àmbits»; el principal aspecte que destaca és que «et permet donar una eixida professional a la teua formació».


Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant clausura els tallers de l’itinerari formatiu per a emprenedors

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464