Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la sisena edició del curs d'Especialista en Medicina i Infermeria Aerotransportada

Els alumnes reben una formació pràctica impartida per instructors HEMS, sanitaris amb més de quinze anys d’experiènciaAlacant. Dimecres, 10 d’abril de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha inaugurat aquest matí la sisena edició del Curs d’Especialista en Medicina i Infermeria Aerotransportada (HEMS, HICAMS, FWAA) que s’imparteix en la Facultat de Ciències de la Salut acompanyat pel president i director general d’Eliance, Luis Miñano i Jordi Tortras, l’operador de serveis aeronàutics que col·labora amb el curs i la vicedegana d’Ordenació Acadèmica del grau d’Infermeria de Ciències de la Salut, Eva María Gabaldón, i la directora del Departament d’Infermeria, Ángela Sanjuán.

Amb un total de vint estudiants, el curs és l’evolució de l’antic curs HEMS ja extingit i que tenia el suport de la Universitat d’Alacant (Departament d’Infermeria). Consta de trenta crèdits ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) i l’objectiu és capacitar els professionals i formar equips d’alt rendiment en emergències en què siga necessari un helicòpter per al transport o rescat. Està impartit per instructors HEMS sanitaris, amb més de quinze anys d’experiència en medicina aerotransportada del pacient crític, i professorat de la UA. Se segueixen els estàndards europeus en matèria medicoassistencial en vol i de normativa aeronàutica amb l’aplicació de la metodologia del TRAINING HEMS. La temàtica del Curs d’Especialista HEMS se centra en la implicació de la fisiopatologia aèria en la fisiopatologia del pacient crític i en les diferents situacions clíniques, així com en l’atenció en els entorns de l’àmbit de l’emergència mèdica, zona urbana, muntanya, mar, amb implicació de tècniques de rescat en què preval l’atenció in situ. Capacitar i saber actuar en l’entorn de l’helicòpter en les missions HEMS & HICAMS, i en l’entorn de l’avió en les missions FWAA. Adquirir les capacitats per a exercir professionalment la cura del pacient crític en un entorn específic amb les peculiaritats de la normativa aeronàutica, és per això que també inclouen entrenaments de vol d’acomodació en helicòpters i tres guàrdies presencials completes en unitats d’ELIANCE Espanya.

Durant quatre mesos, els participants en aquesta formació com a especialistes HEMS i Assistència Sanitària Aerotransportada prendran part en un dels programes més exigents en què la Universitat d’Alacant s’ha consolidat com a formadora.

Durant la presentació, el rector ha destacat l’«aposta per la formació de qualitat i d’interès per a la societat com aquest curs que compta, a més, amb la participació d’instructors amb un àmplia experiència en aquesta matèria i que ofereixen als alumnes la millor de les preparacions», i ha agraït a l’empresa Eliance el seu compromís amb la Universitat i la formació.

Per la seua part, el president de l’operadora de serveis aeronàutics, Luis Miñano, s’ha mostrat content per poder participar en un curs d’aquestes característiques i contribuir a oferir una bona formació, i ha recordat que va ser «precisament a Alacant on fa quaranta anys es va posar en funcionament el primer helicòpter medicalitzat per a atenció en carretera».

El curs s’imparteix entre abril i juny en la Universitat d’Alacant i és semipresencial amb un noranta per cent de les hores de caire pràctic i treball en equip amb altres sectors implicats en la gestió d’emergències, com els bombers.

 

Curs_Especialista_Medicina1 Curs_Especialista_Medicina2

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464