Saltar apartados

Prop de dos centenars de docents interessats per fomentar l'hàbit lector en els centres escolars participen a la Universitat d'Alacant en les Jornades Llegir la Vida

 

Imatges de les Jornades cedides per José Rovira Collado

 

Alacant. 10 d'abril de 2019

Al voltant de dos centenar de docents van participar en les jornades Llegir la vida: lectura en els Centres Escolars que han tingut lloc el passat cap de setmana, dies 5 i 6 d’abril, a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. Organitzades pels professors del Departament d’Innovació i Formació Didàctica José Rovira Collado i Arantxa Martín Martín, juntament amb l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), la Facultat d’Educació i el Cefire d'Alacant, han tingut la col·laboració de les editorials Anaya i Edelvives. L’activitat ha tingut com a finalitat fomentar l’hàbit de la lectura, fer recursos i desenvolupar estratègies que afavorisquen la lectura, afavorir l’intercanvi d’experiències i recursos en l’àmbit de l’animació lectora i crear el gust i el plaer per la lectura.

Josep Ballester, catedràtic de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València, va impartir la conferència inaugural, que advertia d’«El terrible perill de la lectura i els seues dramàtiques conseqüències».

El format de les Jornades ha inclòs a més de conferències generals, tallers pràctics on el professorat i alumnat poden triar entre diferents temàtiques, des de la promoció de la lectura en diferents formats, com són la creació de xarxes de lectura, twitter, blogs, etc., i també experiències d’èxit en centres escolars amb poesia, àlbums il·lustrats, entre altres.

M. Antonia Moreno, de la Universitat de Salamanca, participava el dissabte amb la ponència «Las bibliotecas como espacio de encuentro y participación»; Pep Hernández, de l’IES La Vall i UNIR, el feia amb «Lectura transmedia y literacidad digital». Acompanyava també el narrador oral Fran Pintadera, autor d’àlbums com Atilio. La conferència de clausura va ser a càrrec de Toni Solano, de l’IES Bovalar de Castelló, amb «La lectura en los centros educativos: leer en el aula, leer en el centro».

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464