Saltar apartados

'Res és aliè a la mirada de gènere' ha afirmat la vicerectora María José Rodríguez en la inauguració del Dia de la Sociologia a la Universitat d'Alacant

 

DIA_SOCIOLOGIA1
DIA_SOCIOLOGIA2
DIA_SOCIOLOGIA3
DIA_SOCIOLOGIA4

Moments de la inaguración del Dia de la Sociologia.  Fotografies: Roberto Ruiz. Taller d'Imatge de la UA (FGUA)

 

Alacant. 11 d’abril de 2019

María José Rodríguez Jaume, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant, ha inaugurat aquest matí el Dia de la Sociologia. Com ella mateix ha volgut destacar «aquesta és ma casa, ací em vaig formar i forme part de la primera promoció de llicenciats i llicenciades en Sociologia de la UA».

Per a la vicerectora la cita d’avui és especial per diverses qüestions. Com ha dit «una de les característiques de la Sociologia és que és innovadora per se». I tracta de qüestions socials que «han estat sempre relegades a un segon pla». Rodríguez ha incidit que «la Sociologia compromesa és l’essència de la mateixa Sociologia».

Per a la vicerectora és «enguany és el tema particularment especial perquè es dedica a gènere i participació social i els últims anys hi dedique part del meu temps» a innovar en polítiques d’igualtat. María José Rodríguez ha destacat l’existència d’una llarga tradició a Espanya en estudis de gènere, productors de coneixement científic que construeix tot un corpus teòric del qual no es pot escapar a realitats com la violència de gènere. «Res és aliè a la mirada de gènere» ha puntualitzat.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer a què dedica l’estudi la Sociologia. Raúl Ruiz Callado, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i sociòleg; Oscar Santacreu Fernández, coordinador acadèmic del grau en Sociologia; la coordinadora del màster oficial en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi del Departament de Sociologia I, María Elena Fabregat Cabrera; han acompanyat la vicerectora en la taula inaugural.

Durant tot el dia d’avui es desenvolupa l’activitat a la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA, organitzada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb els Departaments de Sociologia I i Sociologia II.

Rosa Cono, professora titular de Sociologia del Gènere de la Universitat de la Corunya, ha continuat amb la conferència inaugural «Prostitución y capitalismo neoliberal».

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464