Saltar apartados

El professor de la Universitat d'Alacant Jorge Olcina ha sigut designat comissionat del Pla Vega Renhace

Jorge_Olcina_VegaBaja

 

Alacant. Dijous, 5 de desembre de 2019

El catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina, i l’empresari d’Almoradí Antonio Alonso Miravete han sigut designats comissionats del president de la Generalitat per a coordinar les actuacions relacionades amb el Pla Vega Renhace.

En concret, Olcina serà comissionat per a la coordinació en els àmbits científic i tècnic, i Antonio Alonso comissionat per a la interlocució i intermediació entre l’àmbit tècnic i els agents socials, segons el decret del president que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Els dos comissionats actuaran com a interlocutors de la Presidència de la Generalitat per al conjunt d’accions de regeneració de Baix Segura posades en marxa després de la gota freda del mes de setembre i que s’agrupen sota el nom Pla Vega Renhace.

Els comissionats per al Baix Segura tindran com a objectiu proporcionar suport i assessorament al president de la Generalitat en matèria de coordinació del Pla Vega Renhace per a regenerar la zona, que inclou la celebració d’una cimera l’11 de desembre amb representació de totes les parts interessades i una posterior ronda de consultes per a valorar les accions proposades.

A més d’impulsar la celebració d’aquest cimera, els comissionats promouran el consens de les administracions públiques i la societat civil per a identificar les necessitats de la comarca, amb especial incidència en les mediambientals, així com accions que potencien el desenvolupament econòmic i social regeneratiu del Baix Segura.

També s’encarregaran de promoure un millor coneixement i entesa en les actuacions presents i futures realitzades per totes les administracions i del conjunt d’actuacions del Pla Vega Renhace.

Les funcions dels comissionats del president per al Baix Segura no són retribuïdes, si bé podran percebre una indemnització per les despeses de viatges, estades i trasllats que els origine l’exercici de les funcions.

Els comissionats del president per al Baix Segura comptaran amb l’oportú suport administratiu i material, mitjançant l’adscripció dels recursos que siguen necessaris, dels programes pressupostaris corresponents a la Presidència de la Generalitat, segons assenyala el decret.

El decret, que té efectes des del 2 de desembre, destaca l’oportunitat de poder convertir la catàstrofe en una ocasió per a impulsar «un entorn resilient que afavorisca la regeneració econòmica i social del Baix Segura».

Així mateix, exposa que el Pla Vega Renhace busca promoure un desenvolupament territorial «absolutament respectuós amb el medi ambient» que prepare per a futurs episodis de temporals, i que possibilite una major vertebració del territori del Baix Segura amb la resta de la Comunitat Valenciana.

Finalment, recorda que de l’11 al 14 de setembre, la Comunitat Valenciana, i especialment el Baix Segura, es van veure afectats per una depressió aïllada en nivells alts (DANA) que va comportar un temporal de pluges d’una intensitat, extensió i abast «inusitats», amb registres que van superar els 250 litres per metre quadrat en 24 hores i importants danys en béns i infraestructures.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464