Saltar apartados

Els professors de la UA Stephan Marini i Miguel Ángel Sánchez, 'Senior Member' de l'Institut d'Enginyeria Elèctrica i Electrònica (IEEE)

Els dos treballen en el disseny i l’anàlisi de dispositius de radiofreqüència i microones dels futurs sistemes de comunicació, com també en mètodes de computació electromagnètics

Amb 430.000 membres en més de 160 països, l’IEEE és l’associació professional més gran del món en l’àmbit de l’enginyeria electrònica i elèctrica

 

Alacant. Dimecres, 4 de desembre de 2019

Els professors del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d’Alacant, Stephan Marini i Miguel Ángel Sánchez, han sigut nomenats «Senior Member» de l’Institut d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica (IEEE). La missió principal de l’IEEE és l’avanç tecnològic per al benefici de la societat, i la seua seu central es troba a Nova Jersey, als EUA.

Es tracta de l’associació professional més gran del món en l’àmbit de l’enginyeria electrònica i elèctrica. Compta amb al voltant de 430.000 membres en més de 160 països. A més, és un referent en àrees com les telecomunicacions, sistemes aeroespacials, enginyeria biomèdica, electrònica de consum, computació, robòtica, etc.

IEEE gestiona desenes de revistes científiques que són referència per a la comunitat científica en les seues disciplines respectives. D’altra banda, participa en la definició d’estàndards i normes de comunicació, com les ben conegudes normes 802.11 per als sistemes de comunicació sense fils com, per exemple, Wifi i WiMAX.

Per a la promoció a «Senior Member» cal demostrar una destacada activitat científica, acadèmica i professional en àrees de l’àmbit de l’IEEE durant almenys 10 anys. Només el 8% dels membres tenen aquest grau.

Els investigadors Miguel Ángel Sánchez i Stephan Marini pertanyen al Grup d’Investigació de Microones i Electromagnetisme Computacional Aplicat (GMECA), adscrit a l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la Universitat d’Alacant. Les seues línies d’investigació se centren en el disseny i l’anàlisi de dispositius de radiofreqüència i microones dels futurs sistemes de comunicació (tant terrestres com espacials), com també en els mètodes de computació electromagnètics.

 

Stephan_Marini1CV Stephan Marini

Stephan Marini va obtenir la «Laurea en enginyeria electrònica» per la Universitat de Perusa, Itàlia, l’any 2001, i el títol de doctor enginyer de Telecomunicació el 2005 per la Universitat Politècnica de València. Al juny del 2001 es va incorporar al Departament de Comunicacions de la Universitat Politècnica de València, en el marc d’un projecte internacional del V Programa Marc de la Unió Europea. Des del 2005 és professor en el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d’Alacant, i va passar a ser professor titular d’Universitat l’any 2012. El 2009 va obtenir la beca «José Castillejo» per a fer una estada d’investigació en l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL, Suïssa). Les seues línies d’investigació se centren en mètodes numèrics per a l’anàlisi i el disseny de dispositius passius de microones i ones mil·limètriques, anàlisi d’estructures periòdiques i efectes de descàrregues en components passius planars. És coautor de 20 publicacions del JCR i més de 45 publicacions en congressos nacionals i internacionals; des de l’any 2001 ha participat en projectes d’investigació de forma continuada en convocatòries nacionals i internacionals i és revisor de les principals revistes internacionals de l’àrea de les telecomunicacions.

Des de finals del 2015 és el director del Grup de Microones i Electromagnetisme Computacional Aplicat (GMECA), de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i Tecnologies de la Universitat d’Alacant. Ha sigut el promotor del conveni entre la Universitat d’Alacant, el Consorci Espacial Valencià (VSC) i el Laboratori de Radiofreqüència d’Alta Potència de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) per a col·laboracions científiques. Actualment és el director del màster universitari en Enginyeria de Telecomunicació i Coordinador Acadèmic de projectes institucionals associats a les tecnologies de l’Escola Politècnica Superior de la UA.

 

CV Miguel Ángel Sánchez MiguelA_Sanchez

Miguel Ángel Sánchez és Enginyer de Telecomunicació des del 2007 per la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i doctor Enginyer de Telecomunicació des del 2012, per la mateixa universitat, i ha obtingut el Premi Extraordinari en tots dos casos. L’any 2007 es va incorporar al Grup de Sistemes de Radiofreqüència de la UMH, com a personal investigador en formació, a través d’un contracte de formació predoctoral concedit per la Generalitat Valenciana, on va fer la tesi doctoral. L’any 2010 va fer una estada en el grup «Microwaves Group», liderat pel professor Jason Hong, en la «Heriot Watt University» Edimburg, el Regne Unit. Al gener de 2013 s’incorpora al grup LabSTICC, de la «Université de Bretagne Occidental (UBO)», a Brest, França, com a investigador postdoctoral, on va fer la seua feina investigadora durant dos anys en el marc d’un projecte europeu. De gener a setembre del 2015, va treballar en el Grup d’Aplicacions de Microones (GAM) de la Universitat Politècnica de València, contractat sota el programa Juan de la Cierva. Al setembre de 2015 es va incorporar a la Universitat d’Alacant, on és actualment professor titular d’Universitat. Les seues línies d’investigació se centren en l’anàlisi i el disseny de dispositius planars de microones, i en particular, en el disseny de filtres i la reconfigurabilitat d’aquests. Una altra de les seues línies és l’anàlisi multifísic de components d’alta freqüència.

Sánchez va rebre el Premi Finalista Hispasat a la millor tesi doctoral en Noves Aplicacions per a Satèl·lits de Comunicacions, concedit pel Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació (COIT), i també el Premi Extraordinari de Doctorat de la UMH. Miguel Ángel Sánchez és autor (o coautor) de més de 50 articles en revistes i congressos nacionals i internacionals. Treballa com a revisor per a més de 20 revistes i congressos de rellevància en el seu camp, com ara, IEEE Transactions on Microwave, Theory and Techniques, IEEE Microwave and Wireless Components Letters o IEEE Access. A més, és editor associat de les revistes IET Microwaves, Antennas and Propagation e IEEE Transactions on Microwave, Theory and Techniques. Aquesta última és una de les revistes més rellevants en l’àmbit de l’enginyeria de microones.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464