Saltar apartados

La Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària de la Universitat d'Alacant lliura els seus premis anuals

La Facultat d’Educació va acollir divendres la cerimònia de lliurament de reconeixements als millors treballs, tesis i unitat docent de l’especialitat

Prèviament a l’acte, el periodista Carles Francino, un dels guardonats, va retransmetre en directe el seu programa ‘La Ventana’ des del mateix auditori

ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIAgrupo1 

 

Alacant. Dimarts, 3 de desembre de 2019

La Càtedra d’Infermeria Familiar i Comunitària de la Universitat d’Alacant, que patrocina el grup Ribera Salud, va celebrar l’acte anual de lliurament de premis amb els quals reconeix l’excel·lència en les unitats docents i treballs de recerca d’aquesta especialitat.

La cerimònia va començar a les 19.30 hores a la sala d’actes de la Facultat d’Educació i va comptar, com a prèvia, amb la retransmissió en directe, des del mateix lloc, del programa La Ventana, que dirigeix Carles Francino en la Cadena Ser. El periodista va ser, precisament, un dels guardonats amb el Premi a la Divulgació i Visibilització de la Imatge de la Infermera en els Mitjans de Comunicació i va ser, a més, l’encarregat de donar veu als guardonats.

José Ramón Martínez Riera, director de la Càtedra d’Infermeria Familiar i Comunitària de la Universitat d’Alacant, ha assenyalat que Francino rep el premi per «la seua visió realista i allunyada de tòpics i estereotips de la imatge de les infermeres, així com per la visibilització que en fa al seu programa».

Martínez Riera va ser l’encarregat de conduir una gala que va comptar amb les intervencions en diferit de la Ministra de Sanidat, Maria Luisa Carcedo, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la GV, Ana Barceló y la consellera de Salut La Rioja, Sara Ala, a més d'amb la particpiació de la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure,
que va ser l'encarregada de clausurar l'acte.


Premis

Adrián Moyano va rebre el reconeixement a la «motivació i implicació» i el Premi al Millor Projecte d’Investigació en Intervenció Comunitària va correspondre al treball «La promoción de la salud alimentaria en los centros de educación secundaria. Un proyecto de investigación-acción participativa en la comunidad» de Francisca María García Padilla, José Luis Sánchez Ramos, Juan Diegos Ramos Pichardo, Ángela Ortega Galán, Gabriel H. Travé González.

La càtedra va lliurar el Premi al Millor Treball Final de Grau en Infermeria Familiar i Comunitària a María Lázaro-Carrasco Losana pel seu treball «Enfermera gestora de casos: relevancia en la gestión de casos de violencia de género. Revisión bibliográfica».

Premi a la Millor Unitat Docent d’Infermeria Familiar i Comunitària, que en aquesta edició ha recaigut ex aequo en la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària d’Alacant i en la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Tenerife zona 1.

El Premi al Millor Treball Final de Residència de l’Especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària va ser per a Javier García Fernández, de la Unitat Docent Multidisciplinària León II-Ponferrada pel seu treball «Agentes comunitarios de salud como impulso transformador de la educación sexual en la adolescencia» i menció especial per al treball «Alfabetización en salud y necesidades formativas percibidas por los adolescentes tras la Educación Secundaria Obligatoria» de Cristina García Martínez i Fátima Ramos Martín, del C.S. El Llano de Gijón.

La càtedra també va premiar la Labor Gestora en el Desenvolupament de la Infermeria Familiar i Comunitària que s’ha concedit a Conrado Domínguez Trujillo, exdirector del Servei Canari de Salut i a Luis Tobajas Belvis, exdirector General de Planificació Formació i Qualitat Sanitàries i Sociosanitàries del Servei Extremeny de Salut.

En reconeixement al suport i a l’estímul la Càtedra d’Infermeria Familiar i Comunitària de la Universitat d’Alacant va premiar Ribera Salud i l’Associació d’Infermeria Comunitària i el Premi al Treball com a Infermera Comunitària serà per a Jorge Mínguez Arias i Loreto Cruz Bonmatí.

Entre els diferents premis, divendres també es va lliurar una beca a la realització de tesi doctoral sobre infermeria familiar i comunitària a Miguel Ángel Díaz Herrera per la investigació «Análisis epidemiológico y descripción de costes derivados del cuidado de heridas crónicas (lesiones por presión, úlceras de etiología venosa, úlceras de etiología arterial y pie diabético) en atención primaria en la zona metropolitana sur de Barcelona».

El Premi al Millor Equip d’Infermeres Comunitàries de la Comunitat Valenciana va ser per a l’equip departamental d’infermeria d’Elda i el Premi Relats Comunitaris va recaure en Jessica Marian Goodman Casanova, amb «Un día como hoy…».

 

ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA1
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA2
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA3
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA3a
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA4
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA5
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA6
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA7
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA7a
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA8
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA9
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA9a
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA10
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA11
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA12
ENTREGA_PREMIOS_CATEDRA_ENFERMERIA_COMUNITARIA13

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464