Saltar apartados

La Universitat d'Alacant commemora el desè aniversari de la Xarxa de Serveis de Suport a Persones amb Discapacitat de les Universitats Espanyoles

 

 

Alacant. Dimarts, 3 de desembre de 2019

La Universitat d’Alacant forma part de la Xarxa SAPDU (Serveis de Suport a Persones amb Discapacitat de les Universitats Espanyoles) de la comissió sectorial de CRUE Assumptes Estudiantils que representen el motor de canvi per a aconseguir una societat més inclusiva, tolerant, accessible i transparent.

En el desè aniversari de la Xarxa SAPDU i després de més de vint anys d’exercici professional a les universitats, les persones que treballen en els serveis de suport universitaris han conjuminat els valors i principis que regulen aquesta pràctica com a professionals en un decàleg ètic. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la xarxa llança la campanya #decalogoSAPDU en la qual es vol fer conèixer aquest decàleg fonamentat en valors de dignitat humana, llibertat i igualtat, tal com consagra la Declaració Universal dels Drets Humans i la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Actualment aquests serveis atenen més de vint-i-dos mil persones, xifra que suposa que en una dècada s’ha incrementat l’atenció en més d’un 125 %. No obstant això, resta per molt per fer i és necessari continuar potenciant la inclusió de les persones amb discapacitat, tant dins com fora del sistema universitari. Aquest enfocament transversal concerneix tota la comunitat universitària i la societat.

L’elaboració d’aquest codi ètic posa en relleu els principis que comparteixen tots els serveis i aporta aquest senyal d’identitat que els caracteritza sobre els valors professionals en l’atenció a la diversitat en les universitats, establint un compromís tècnic amb el desenvolupament dels drets i responsabilitats tant dels professionals com de les persones usuàries d’aquests serveis.

La Universitat d’Alacant ha participat en un vídeo institucional des de la Xarxa SAPDU que presenta aquest decàleg ètic en imatges:

El 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Universitat d’Alacant i la CRUE, amb l’etiqueta #decalogoSAPDU, convidem la comunitat universitària a compartir aquests principis per a fer realitat la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464