Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliura el XVIII Premi Maisonnave al Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia

L’acte tindrà lloc aquest dimarts 3 de desembre a la seu d’Alacant, edifici de Sant Ferran, 40, a les 20 hores

Dimecres la seu d’Alacant acollirà la tradicional lectura de la Constitució espanyola a partir de les 11 hores


PREMI_MAISSONAVE1
PREMI_MAISSONAVE2
PREMI_MAISSONAVE3

 

Alacant. Dilluns, 2 de desembre de 2019

La seu d’Alacant, a l’edifici de Sant Ferran, 40, acull dimarts el lliurament del XVIII Premi Maisonnave, guardó que porta el nom del primer alcalde d'Alacant elegit democràticament i que anualment es concedeix a una persona o entitat que s'haja distingit per la defensa de l'educació, la cultura o els valors cívics a la ciutat i que aquesta vegada serà lliurat al Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant. L’acte començarà a les 20 hores.

El guardó reconeix «la intensa activitat desenvolupada al llarg dels últims quinze anys per a reunir, organitzar i difondre la memòria documental de la lluita per la democràcia, especialment en l’àmbit de la província d’Alacant i també a tot Espanya en general».

Amb el Premi Maisonnave, la Universitat d’Alacant vol reconèixer «l’activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l’educació i la cultura a la ciutat d’Alacant». Entre els motius que han dut la Universitat d’Alacant a guardonar el Consell Assessor de l’Arxiu de la democràcia amb el Premi Maisonnave destaquen que «la intensa activitat desenvolupada pel Consell Assessor al llarg dels últims quinze anys ha sigut clau per aconseguir l’èxit del projecte, tant pel que fa al nombre i interès dels fons documentals donats a l’arxiu que han passat a formar part del patrimoni documental de la universitat, com per les múltiples activitats de difusió organitzades pels membres del Consell Assessor de manera ininterrompuda: exposicions, publicacions, conferències, actes anuals, etc.».

El Consell de Govern assenyala en l’exposició dels motius per a la concessió del premi que «gràcies al treball dels membres del Consell Assessor dut a terme de manera generosa i desinteressada, ha sigut possible aplegar una valuosa documentació dispersa i amb risc de pèrdua procedent de persones i entitats, i posar-la a la disposició de la ciutadania, així com difondre els valors d’una memòria crítica i democràtica en tots els racons de la nostra província i també fora d’aquesta».

Durant l’acte també es presentarà l’obra homenatge al XIII Premi Maisonnave, lliurat a la Fundació Manuel Peláez Castillo, titulada Primer movimiento: silencio. L’autor, Jesús Zuazo serà l’encarregat de parlar-ne.

 

Lectura pública de la Constitució

El dimecres 4 de desembre, la seu d’Alacant acollirà la tradicional lectura de la Constitució espanyola. Un acte que es farà a la sala Rafael Altamira a partir de les 11 hores.

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, serà l’encarregat d’encetar la lectura a qui seguirà l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala. En l’acte participaran també el membres de l’equip de direcció de la UA i han confirmat l’assistència la sotsdelegada del Govern, Araceli Poblador, la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Antonia Moreno, una delegació de les Corts Valencianes o el degà del Col·legi d’Advocats d’Alacant, Fernando Delgado, entre d’altres.

A més, a la lectura pública de la Constitució també hi participaran el Col·legi San Roque, estudiants de l’ONCE i alumnes de set instituts públics d’Alacant.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464