Saltar apartados

Alien Technologies, nova incorporació al Parc Científic de la UA

Es tracta d’una empresa dedicada a la creació de dispositius i instruments analítics i de mesurament basat en intel·ligència artificial, dades massives i xarxes neuronalsAlacant, 18 de desembre de 2019

El despatx rectoral de la Universitat d’Alacant ha acollit aquest matí la signatura del contracte amb el qual l’empresa Alien Technologies es vincula al Parc Científic d’Alacant (PCA). El rector i president de la Fundació Parc Científic d'Alacant, Manuel Palomar, la vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro, i Adrián Díez Gutiérrez, administrador de la mercantil, junt a Olga Francés, gerent del Parc Científic d'Alacant, han segellat l'acord amb què l'empresa Alien Technologies es vincula al Parc Científic d'Alacant (PCA).


Alien Technologies és una empresa de base tecnològica dedicada a la creació de dispositius i instruments analítics i de mesurament per a, principalment, empreses del sector del vi i de productes alcohòlics, però també altres sectors alimentaris i no alimentaris.

La companyia treballa en la creació de dispositius que perfeccionen el control de les instal·lacions, com cellers de vi, fàbriques de cervesa, entre d’altres, donant una informació completa basada en intel·ligència artificial, dades massives i xarxes neuronals, que permet conèixer en temps real paràmetres químics i analítics com PH, densitat, grau alcohòlic i sulfurós, entre d’altres, així com el volum total de la instal·lació en totes les seues fases. L’objectiu d’Alien Technologies és dotar els clients d’una eina integral mitjançant un programari informàtic i una aplicació mòbil de gestió que controle i monitore tota la informació obtinguda pels dispositius.

Manuel Palomar, rector de la UA i president del PCA, ha assenyalat que la universitat sempre estarà oberta a acollir aquesta mena d’empreses, innovadores i amb una aposta valenta per l’RI+D. «El nostre compromís és poder col·laborar i compartir el coneixement que es genera a la Universitat d’Alacant amb aquest tipus d’iniciatives que, sens dubte, tenen una projecció enorme», ha afirmat Palomar.

Olga Francés, gerent del PCA, ha indicat que, per al PCA, «sumar-hi una empresa com Alien Technologies, intensiva en coneixement i amb una clara voluntat de col·laborar amb grups d’investigació de la UA i altres programes de gestió de talent del parc, és una oportunitat meravellosa en la qual guanyen totes les parts».

Per part seua, Adrián Gutiérrez Díez, administrador de l’empresa Alien Technologies, ha manifestat la seua satisfacció amb la signatura d’aquesta vinculació, ja que, segons ha confessat, «la Universitat d’Alacant i el seu parc científic són el soci perfecte per al desenvolupament del nostre producte, tant per les sinergies amb els seus grups d’investigació com per la gestió del talent que ens ofereixen”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464