Saltar apartados

La Universitat d'Alacant firma un conveni de col·laboració amb l'Associació de Divulgació Científica d'Alacant

A fi de posar en marxa accions conjuntes de divulgació i promoció de la cultura científica a la província d’Alacant

 

Foto de família (d'esquerra a dreta): Dolores Lozano, Mª Jesús Pastor; Amparo Navarro, Manuel Palomar, Cristina Palacios,

Francisco Javier Martínez, Pere García i Ana Gómez.

 

Alacant. Dijous, 19 de desembre de 2019

La Universitat d’Alacant i l’Associació de Divulgació Científica d’Alacant (ADC Alacant) han signat un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu de posar en marxa accions conjuntes de divulgació i promoció de la cultura científica a la província d’Alacant. L’acte ha tingut lloc avui dijous19 de desembre, protagonitzat pel rector de la UA, Manuel Palomar, i la presidenta de l’ADC Alacant, Cristina Palacios. Han estat acompanyats, des de la UA, per la sotssecretària general, Dolores Lozano; la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro, i la directora del Secretariat de Transferència de Coneixement, María Jesús Pastor; i, des de l’associació, pel seu secretari, Pere García; el tresorer, Francisco Javier Martínez, i la vocal, Ana Gómez.

Gràcies a aquest conveni, la UA i l’ADC Alacant esperen facilitar l’accés al coneixement científic fora de l’àmbit acadèmic. «És important que la societat general conega el treball que s’exerceix en els laboratoris i centres d’investigació de les institucions públiques perquè la ciència siga valorada», han coincidit a destacar Manuel Palomar i Cristina Palacios.

Els últims anys, la Universitat d’Alacant ha fet un esforç per a potenciar la comunicació i la divulgació dels resultats de les investigadores i investigadors de la UA a partir de la posada en marxa, en 2018, de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) UA Divulga, projecte conjunt entre el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació. El seu compromís és fomentar l’interès per la ciència, les vocacions científiques i el talent innovador, així com potenciar la investigació en les noves generacions. Un dels seus projectes estrella de divulgació és la Nit Europea de la Investigació, esdeveniment de ciència i tecnologia obert a tota la societat, en què participen més de 200 investigadors de la UA i acull, segons xifres de 2019, a prop de 5.000 visitants.

ADC Alacant

L’activitat de l’Associació de Divulgació Científica d’Alacant va començar el setembre de 2016 i es va constituir oficialment al juliol de 2018. Formada per un col·lectiu de persones d’Alacant, continua creixent dia a dia per l’interès que desperten les seues iniciatives. Entre els seus objectius es troba promoure la difusió de la ciència, donar suport a la divulgació científica, i organitzar i participar en activitats dedicades a comunicar la ciència.

En aquest sentit, cada mes celebren una sessió del cicle Nits de Ciència en un bar de la ciutat per a trencar mites sobre la figura dels científics, i acostar el seu treball en un entorn amigable i pròxim per a tota la societat. Per aquest cicle ja han passat diverses investigadores i investigadors i divulgadors de la Universitat d’Alacant com Noemí Linares, Jorge Olcina, David García, Juan Carlos Sancho o Julio Mulero, entre d’altres. A més, l’ADC Alacant té un espai en Ràdio UA amb el programa Ciencia para normales amb els darrers avanços científics i entrevistes als seus protagonistes.

Finalment, aquesta Associació és, des del 2017, la responsable d’organitzar a Alacant el Pint of Science, festival que es desenvolupa simultàniament a escala mundial durant tres vesprades amb sis xarrades curtes i amenes sobre ciència. En l’última edició, l’esdeveniment va comptar amb els investigadors del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la UA, Juan Martínez-Pinna i Sergi Soriano, per a parlar de com influeixen els plàstics en l’augment de casos de diabetis tipus 2.

 

ConvenioDivulCiencia2
ConvenioDivulCiencia3
ConvenioDivulCiencia4

Instants de la signatura celebrada aquest matí, dijous 19 de desembre, en el despatx del rector.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464