Saltar apartados

Alicante Open Future, el hub d%u2019innovació de Telefónica i la UA, selecciona vuit startups per a El Ático

L’objectiu del programa, que ha rebut més de 30 sol·licituds, és enfortir el teixit empresarial alacantí a través d’un model d’innovació basat en l’emprenedoria

 

Alacant. Dimecres, 11 de desembre de 2019

El Ático - Alicante Open Future, el hub d’innovació i emprenedoria sorgit de l’acord entre Telefónica i la Universitat d’Alacant, ha triat les primeres vuit startups que s’integraran en les seues instal·lacions per a accelerar els projectes d’aquestes.

A la primera convocatòria llançada per aquesta iniciativa, pionera en la Comunitat, s’hi han presentat més de 30 projectes tecnològics emergents en àrees com a Internet de les Coses, Indústria 4.0, Intel·ligència Artificial, aprenentatge automàtic, realitat virtual i augmentada, ciberseguretat i sector dels videojocs i eSports.

Sofía Blasco, directora d’El Ático ha manifestat la gran satisfacció que té per l’èxit de la iniciativa: «ha sigut molt difícil poder triar només vuit entre els més de trenta projectes presentats, ja que la majoria d’aquests tenien bona qualitat i possibilitats de negoci». Blasco també ha anunciat que al juny de 2020 tindrà lloc una nova convocatòria.

Tots els projectes que desenvolupen les startups que formaran part de la iniciativa estan relacionats amb tecnologies emergents: Abionica, és una empresa de tecnologia per a la seguretat de vols no tripulats; Mercaterre, una plataforma de venda d’embalatge amb productes singulars; Proyingel treballa en el camp de l’energia intel·ligent, igual que Esoscom, que afig a més 5G i ciberseguretat.

Fitscan3d escaneja el cos humà amb tecnologia 3D i Intelligence Trade és una companyia que treballa sobre blockchain, mentre que Gamerjob i Universiland Savage Gaming Club són startups de l’àmbit de l’e-sport i el gammig.

 

Intens programa d’acceleració

Les empreses s’incorporaran a El Ático el mes vinent de gener i treballaran durant almenys 6 mesos en les seues instal·lacions, on participaran en un intensiu programa d’acceleració amb plans específics de mentoring, matching amb altres empreses, testatge de producte, cerca d’inversors, comunicació i màrqueting, tot això amb el talent i els recursos que emanen de la Universitat d’Alacant i l’experiència i plataforma de Telefónica Open Future.

A més d’una plataforma d’innovació oberta per a emprenedors i una oportunitat de networking entre inversors i startups, El Ático promou la col·laboració entre empreses consolidades i emergents en benefici de les dues, ja que les més grans poden tornar-se més competitives gràcies a la innovació i les emergents poden escalar el seu negoci més ràpidament.

La finalitat del programa Open Future Alicante és impulsar l’economia local a través del suport a projectes emprenedors i convertir-se en un catalitzador de la innovació tecnològica a la província, i utilitzar per a això una metodologia de treball basada en la innovació. Per a això comptarà amb la important implantació que la Universitat d’Alacant té a la província i la seua xarxa en el territori.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464