Saltar apartados

Els investigadors de la Universitat d'Alacant Javier García Martínez i José Luis Sánchez Lizaso participen a la COP25

 

COP25_JavierGarcia

 

Alacant. Divendres, 13 de desembre 2019

El catedràtic de Química Inorgànica, Javier García Martínez, i el catedràtic de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada, José Luis Sánchez Lizaso, tots dos investigadors de la Universitat d’Alacant, han participat aquesta setmana en actes de la Cimera Mundial del Clima (COP25).

En concret, García ha format part de la taula «De l’Acadèmia a la Societat. La Transferència de Coneixement factor clau per al desenvolupament sostenible», que va tenir lloc el passat 11 de desembre de 2019 a IFEMA, seu de la COP25, per a visibilitzar amb exemples concrets com la investigació universitària i la transferència d’aquesta són claus per a la transformació econòmica i social que permeta el desenvolupament sostenible de les societats.

Durant l'esdeveniment en què ha participat, Javier García Martínez ha detallat les últimes línies de treball del Laboratori de Nanotecnologia Molecular (NANOMOL) de la UA en relació a la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, ha explicat el desenvolupament de cel·les solars més eficients i flexibles per a fer que l’energia solar siga una alternativa cada vegada més atractiva; i el desenvolupament de nous catalitzadors per a l’eliminació de contaminants de l’aire i de l’aigua.

«A més dels avançaments científics necessitem la regulació i els estudis socials que ens permeten fer realitat tots els avanços tècnics que, per si sols, no són prou per a acabar amb un problema tan complex», ha insistit el catedràtic de Química Inorgànica de la UA.

Per part seua, José Luis Sánchez Lizaso ha intervingut en la jornada «Mitigació dels efectes del canvi climàtic sobre el proveïment i el sanejament. Recursos no convencionals» amb la conferència «Minimización de los impactos ambientales de la desalación». Aquesta sessió ha tingut lloc el 12 de desembre de 2019, organitzada per l’Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització (AEDyR) juntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i l’ICEX, Espanya Exportació i Inversions.

Segons ha assenyalat l’expert de la UA, «la dessalació d’aigua de mar presenta múltiples avantatges per al proveïment en zones costaneres ja que és un recurs il·limitat, no genera conflictes territorials, és independent del clima, produeix aigua d’una gran qualitat i és fàcilment modulable». A més, en les últimes dècades els avanços tecnològics han produït una reducció molt important dels consums energètics associats a la dessalació i la resta d’impactes ambientals es poden minimitzar mitjançant una bona elecció de l’emplaçament i actuant sobre la demanda per a promoure un ús eficient dels recursos.

En aquest sentit, ha destacat Sánchez, «la UA ha sigut pionera en l’estudi dels aspectes ambientals relacionats amb la dessalació i té una experiència àmplia en l’estudi de l’impacte ambiental produït per abocaments de dessalinitzadores; en el seguiment a llarg termini d’algunes de les plantes dessalinitzadores més importants; i en assessorament a empreses, governs i ONG en la minimització d’aquests impactes en diferents països del món». 

 

Conclusions jornada Mitigació dels Efectes del Canvi Climàtic sobre el Proveïment i el Sanejament. Recursos no Convencionals

 

Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant se solidaritza amb el planeta coincidint amb la COP25

La Universitat d’Alacant reflexiona sobre el canvi climàtic coincidint amb la Cimera Mundial del Clima

 

COP25_mesa

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464