Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es reivindica a través del seu campus

El llibre ‘Paisaje, urbanismo y arquitectura en el campus de la Universidad de Alicante’ s’ha presentat aquest matí com una invitació a visitar i conèixer un campus que s’ha multiplicat els últims anys

 

UA_campus1
UA_campus2
UA_campus3
UA_campus4
UA_campus5
UA_campus6

 

Alacant. Dijous, 12 de desembre de 2019

La sala multimèdia del Rectorat ha acollit aquest dijous la presentació del llibre Paisaje, urbanismo y arquitectura en el campus de la Universidad de Alicante, una publicació que continua la senda del llibre editat per al 35è aniversari de la institució el 2014.

El rector, Manuel Palomar, ha sigut l’encarregat de presidir l’acte, acompanyat del vicerectora de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz, i de la coordinadora de l’exposició «Espai, temps, universitat», Elia Gutiérrez, que avui s’ha clausurat.

Palomar ha assenyalat que «la Universitat d’Alacant no solament ha crescut, com acredita el seu campus: s’ha multiplicat» i ha destacat que aquests últims anys el campus «no és el mateix, sent el mateix [...] perquè és més accessible i igualitari, més inclusiu i tecnològic, més integrador i més habitable. Més universitari en el fons».

En la seua intervenció, el rector ha apuntat que «la nostra intenció és que aquest llibre siga un regal per als ulls i, alhora, postludi del realitzat i preludi d’una nova etapa».

Per part seua, el vicerector de Campus i Tecnologia, ha explicat que «totes les nostres actuacions han estat en concordança amb les necessitats i demandes de la societat i per això avui comptem amb un campus que dóna resposta a la comunitat universitària, en això hem posat la nostra obstinació» i s’ha referit a instal·lacions que s’han posat en marxa aquests últims anys com «les aules de Criminologia, Gastronomia, Salut, Cartografia, la Sala de Judicis, Traducció o la d’Atenció a Persones Grans, que ens permeten oferir una formació més bona als nostres estudiants».

Elia Gutiérrez Mozo, editora del llibre, al costat de Pablo Martí Ciriquián i Carlos Barberá Pastor, ha assegurat que «la Universitat d’Alacant fa quaranta anys que ensenya a pensar i també 40 anys ensenyant a cuidar la natura i les persones» i és que en la seua intervenció ha posat un èmfasi especial en l’etimologia de «cuidar» per a aplicar-la al campus de la Universitat i al seu paisatge.

El llibre es divideix en tres apartats. El primer la forma les ponències que es van presentar en les Jornades Paisatge, Urbanisme i Arquitectura celebrades el mes de febrer passat en les quals es van abordar aquests temes des d’una perspectiva acadèmica i d’excel·lència del paisatge de la UA. La segona part és un llibre de botànica en el qual es dibuixa i es descriu el paisatge del campus, i compta amb 26 làmines. Finalment, el tercer i últim apartat constitueix un autèntic viatge al passat i al futur. S’hi poden trobar des d’imatges d’arxiu dels primers exemplars de palmeres que van arribar a la universitat fins a un trajecte pel futur projectat per al campus tal com recull l’exposició que avui s’ha clausurat.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464