Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premia la investigació aplicada al sector turístic

La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza ha reconegut els millors Treballs de Fi de Grau i de Màster realitzats i defensats en la UA relacionats amb el turisme

 

Premis_Turismo1
Premis_Turismo2
Premis_Turismo3
Premis_Turismo4
Premis_Turismo5
Premis_Turismo6

 

Alacant. Dimarts, 10 de desembre de 2019

La Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" ha fet lliurament aquest dimarts dels Premis als millors Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster (TFG i TFM) desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant, que estiguen relacionats amb el sector turístic, al llarg del curs acadèmic 2018/2019 en algun dels seus programes oficials.

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha presidit l'acte de lliurament dels guardons al costat de l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez i al director de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Francisco Juan Martínez. Palomar ha destacat "no sols l'alt nivell dels treballs guardonats, sinó el fet de la transversalitat d'uns premis que cerquen reconèixer la investigació en qualsevol àrea de coneixement".

El director de la Càtedra, Jorge Pereira, ha sigut l'encarregat de conduir l'acte i ha detallat les diferents activitats que han desenvolupat l'últim any. Per part seua, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha apuntat que "la Càtedra Pedro Zaragoza Orts és la medul·la que uneix a una destinació turística de primer nivell com és Benidorm amb la Universitat d'Alacant. Una unió que ens permet treballar de manera conjunta per a millorar dia a dia". Francisco Juan Martínez, director d'INVATTUR ha assenyalat que la Càtedra "ens permet consolidar un ecosistema d'innovació en col·laboració amb les universitats".

En total la Càtedra concedeix sis premis, tres per cada categoria i dotats amb 400 euros els primers, 250 els segons i 150 els tercers. L'objectiu principal d'aquests Premis és la promoció de l'activitat investigadora en el marc general del turisme, independentment de la disciplina acadèmica des de la qual siga tractada.

En la categoria de Treball de Final de Grau, el primer premi ha sigut per a Irene Terol Sánchez, estudiant del Grau en Turisme + ADE (TADE) pel seu treball "Actitud del ciutadà alacantí cap al turisme i la seua relació amb la cultura de la ciutat". En segon lloc ha quedat Teresa del Pilar Rodríguez Garrido, també del Grau en Turisme que ha presentat la seua investigació sobre "La necessitat de planificar les destinacions consolidades per als nous viatgers millenials" i completa el trio de premiats Izadi Egizabal Alkorta, estudiant del Grau en Enginyeria Multimèdia amb una aplicació per a dispositius mòbils "Exploratu. App per a la conversió de divises usant OCR i AR".

En la categoria de Treball de Final de Màster María José Criado Navarro ha resultat guanyador del primer premi, és estudiant del Màster en Direcció i Planificació del Turisme i ha investigat a propòsit dels "Factors determinants en la implantació de sistemes de gestió ambiental en la indústria hotelera de Benidorm", en segon lloc ha resultat Viktoryia Papova, alumna del Màster en Economia Aplicada amb el seu treball "Competitivitat turística i overtourism" i Alicia Pelluch Manchado, estudiant del Màster en Desenvolupament Local i Innovació Territorial ha quedat en tercera posició gràcies al seu treball sobre " Patrimoni i turisme: anàlisi i posada en valor del jaciment de sa Pobla d'Ifac (Calp)" .

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464