Saltar apartados

El campus de la UA es reivindica a través del paisatgisme

Professionals de l'urbanisme, arquitectura i el paisatgisme han posat en valor la fusió entre la natura i el desenvolupament urbà al campus

 

PaisajismoUA_1
PaisajismoUA_2
PaisajismoUA_3
PaisajismoUA_4
PaisajismoUA_5

 

Alacant. Dijous, 7 de febrer de 2019

El Vicerectorat de Campus i Tecnologia de la Universidad de Alicanteha reivindicat el valor del paisatgisme al campus de la UA a través d’una jornada que, sota l’epígraf «Campus Universitat d’Alacant: paisatge, urbanisme i arquitectura. Un cas d’èxit», ha aplegat professionals dels diferents àmbits involucrats que han exposat la importància de la integració de la natura i el desenvolupament urbà, i més en concret, en el cas del campus universitari.

Elia Gutiérrez, directora del Secretariat de Desenvolupament del Campus i responsable de la jornada, ha explicat que «les jornades han consistit a fer una reflexió sobre el significat i l’abast del paisatge per escales, començant per la Comunitat Valenciana, de la mà de la directora general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Rosa Pardo, seguint per les relacions entre natura i ciutat amb el professor José Luis Oyón, i sobre les relacions arquitectura i natura amb el professor Francisco de Gracia; i en la última part, el professor Carlos Barberá ha intentat d’obrir connotacions suggeridores al terme paisatge des de la Universitat d’Alacant». A la vesprada, la jornada s’ha centrat estrictament en el campus, on s’han explicat els espais i la presència protagonista de la vegetació amb un responsable al qual devem la realitat actual del nostre campus, com és José Luis Romeu».

L’objectiu de la jornada era aglutinar la gent que no només entén que ens hem de sentir molt orgullosos del nostre campus, de la vegetació i de la seua cura, sinó que també sap que és molt important «conèixer-lo, posar-li nom, ser capaç de definir-lo i fer-lo conèixer, ja que ens permeta fer un camí paral·lel al de l’arquitectura del campus, que està reconeguda arreu i ha sigut publicada, cosa que resta pendent en l’àmbit del paisatgisme, i com que tenim el convenciment de que som un referència en aquesta matèria, es tracta de convertir aquesta convicció en referències com aquesta jornada i després publicar-ne els resultats», ha assegurat Elia Gutiérrez.

La jornada ha servit també per a presentar en públic la Senda paisatgista de la Universitat d’Alacant. Una eina que permet a tota la comunitat universitària i als visitants conèixer tots els espais del campus i les espècies vegetals que hi conviuen. La senda disposa de quatre itineraris amb els corresponents díptics que arrepleguen tota la informació paisatgística del campus.

La jornada ha conclòs amb un acte simbòlic, la plantació d’un arbre, una carrasca (Quercus ilex).

 

Reproducir

Declaracions d'Elia Gutierrez

sobre paisatgisme en el Campus

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464