Saltar apartados

La Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària debat sobre l''Impacte social de la investigació infermera'

La Seu Ciutat d’Alacant acull l’inici de les Tertúlies de la Càtedra d’Infermeria Familiar i Comunitària, aquest dijous a les 19.30 hores en l’edifici de Sant Ferran, 40

Tertula_Enfermeria

 

Alacant. Dimarts, 5 de febrer de 2019

Daniel Mediavilla i Rafael del Pino inauguren les Tertúlies de la Càtedra d’Infermeria Familiar i Comunitària, aquest dijous a partir de les 19.30 hores, a la Seu ciutat d’Alacant, edifici Sant Ferran, 40. Una iniciativa que té com a objectiu posar sobre la taula temes d’actualitat en l’àmbit de la salut en general i de la infermeria familiar i comunitària en particular.

La vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, serà l’encarregada de moderar aquesta primera tertúlia que comptarà amb dos professionals de gran prestigi, com són Daniel Mediavilla i Rafael del Pino per a analitzar, reflexionar i debatre sobre la realitat de la investigació infermera i l’impacte que té en la societat.

L’accés a les tertúlies és lliure i la càtedra té previst organitzar periòdicament trobades com aquesta que servisquen per a posar en valor qüestiones d’interès per a l’àmbit de la salut en general i de la nfermeria. En la pròxima tertúlia, encara sense data decidida, està previst que es tracte l’ordenació de les especialitats infermeres en l’àmbit de la Unió Europea i la seua aportació a la comunitat.

Daniel Mediavilla

Va iniciar la carrera com a periodista en Veritas, una agència que donava notícies sobre l’església catòlica. En el diari ABC va començar a fer periodisme científic i des d’allí va arribar a la secció de ciència del diari Público, la major d’Europa en aquell moment, amb sis pàgines diàries dedicades a la ciència, la salut, el medi ambient i la tecnologia. Després va treballar dos anys com a assessor de comunicació del secretari d’estat d’Investigació, Felipe Pétriz, i quan va acabar la legislatura va crear Materia al costat de sis socis més. Des de fa quatre anys, «Matèria» és la secció de ciència d’El País.

Rafael del Pino

Doctor en Infermeria per la Universitat de Jaén. Activitat professional relacionada amb la infermeria comunitària en diversos àmbits (assistència, gestió i docència). En l’actualitat és professor d’Infermeria Familiar i Comunitària i de Mètodes d’Investigació Quantitativa (professor contractat doctor, Departament d’Infermeria, Universitat de Jaén), vocal d’Investigació i Docència de l’Associació d’Infermeria Comunitària, membre del consell assessor de la Revista Iberoamericana de Enfermería Comunitaria i avaluador de projectes d’investigació de la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia.

Els últims cinc anys ha sigut coautor de dos llibres publicats per l’editorial Elsevier i 31 articles científics, 27 dels quals han sigut publicats en revistes internacionals de gran impacte, una producció científica relacionada sobretot amb les persones que tenen cura de familiars d’edat avançada dependents.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464