Saltar apartados

"La llibertat d'expressió pateix davant del discurs políticament correcte"

La jornada sobre ‘Censura i discurs de l’odi’ debat l’oportunitat de limitar la llibertat d’expressió en un context d’augment dels missatges d’odi a través de la xarxa

 

 

 

Alacant. Dimecres, 6 de febrer de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant ha inaugurat la jornada sobre Censura i Discurs de l’Odi. Passat i Present a la sala de graus Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret juntament amb el president de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació d’Espanya, José Antonio Escudero i el director de la jornada, el catedràtic d’Història del Dret, Manuel Santana.

Palomar ha assenyalat la importància d’identificar i valorar una situació «davant de la qual trobem prou jurisprudència als tribunals espanyols i europeus», però que limita la possibilitat d’actuar «quan es produeix fora dels límits de la Unió».

Santana ha posat de relleu en la presentació de l’acte la contradicció entre «l’exageració» de la permissivitat que «permet un discurs d’odi i l’exageració de la protecció que ha generat un discurs d’allò políticament correcte que produeix els efectes contraris al que persegueix, i provoca una mena de maccarthisme d’esquerres».

Després de la inauguració, en una mesa de debat formada per Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret de la UA; Sixto Sánchez, professor d’Història del Dret de la Universitat d’Extremadura; Consuelo Juanto, professora d’Història del Dret de la UNED i José Ramón Giner, periodista i exdirector del diari Información, s’ha debatut sobre la qüestió i s’han exposat punts de vista diferents.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464