Saltar apartados

La UA participa en un projecte per a la defensa dels drets de les xiquetes i les dones gitanes a Europa

La reunió d’inici de ROMOMATTER! ha tingut lloc aquesta setmana a la Universitat de Sevilla

Logo_Romomatter1

 

GitanesAlacant. Divendres, 1 de febrer 2019

Investigadors de la Universitat d’Alacant participen en el projecte Romomatter! per a la defensa dels drets de les xiquetes i les dones gitanes a Europa. Finançat per la Comissió Europea amb 499.000 euros en el marc del Programa d’Investigació i Innovació Horitzó 2020, la reunió d’inici de projecte acaba de tenir lloc, els dies 28 i 29 de gener del 2019, a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Sevilla.

Romomatter! persegueix combatre la discriminació de gènere que pateixen les xiques i les dones gitanes que viuen en barris en risc d’exclusió social. S’espera que aquest procés les empodere i les capacite per a identificar l’opressió que pateixen com a dones, imaginar un futur alliberador i advocar pels seus drets de dona gitana.

En aquesta primera reunió, investigadors rellevants i agents comunitaris influents d’Europa han establit les bases inicials del projecte a diferents nivells: gestió, qualitat, involucració de participants, implementació de processos d’acció participativa, avaluació i difusió.

Liderat pel Centre d’Investigació i Acció Comunitària de la Universitat de Sevilla, el consorci de Romomatter! està format per la Universitat d’Alacant, Kamira -Federació d’Associacions de Dones Gitanes-, la Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), i per organitzacions comunitàries i acadèmiques de Romania, Bulgària, Hongria, Regne Unit.

En concret, des de la UA participa un grup interdisciplinari d’investigadors que inclou María José Pastor, Alicia Ferrández i María del Pilar Espeso de l’àrea d’Antropologia Social; Carmen Vives i Diana Gil de Medicina Preventiva i Salut Pública; i Daniel La Parra, María José Sanchis, Francisco Francés i Javier Ullán de l’àrea de Sociologia.

En el marc dels diferents paquets de treball de Romomatter!, segons explica l’investigador Daniel La Parra, «el grup de la UA analitzarà i recopilarà tota la informació, les metodologies i les experiències d’intervenció prèvies. D’altra banda, ens encarregarem de la difusió dels resultats del projecte entre les possibles entitats beneficiàries com poden ser associacions gitanes, administració pública -educativa i sanitària-, i a tota la població mitjançant productes fets per joves gitanes».

 

Grup_Romomatter

Foto de grup socis del projecte europeu ROMOMATTER! en la reunió que va tenir lloc a la Universitat de Sevilla

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464