Saltar apartados

Pepper fa les primeres pràctiques a la residència per a la tercera edat Doña Rosa

El robot dissenyat per investigadors de la Universitat d’Alacant avalua i ajuda les persones grans a fer exercici

 

 

Alacant. Divendres, 8 de febrer de 2019

El robot interactiu Pepper ha fet la primera pràctica fora del campus de la Universitat d’Alacant amb els usuaris de la residència per a la tercera edat Doña Rosa. Dissenyat pel Grup de Robòtica i Visió Tridimensional (RoViT) de la UA, Pepper ha causat una autèntica revolució entre els residents que no han dubtat a acostar-se per a fer diferents exercicis físics.

Dotat amb un complex sistema de càmeres, una tauleta electrònica i sensors basats en intel·ligència artificial, el model comercial Pepper és capaç d’avaluar i corregir l’activitat física, guiar l’usuari i facilitar així l’envelliment actiu de la població. «L’objectiu és arribar a desenvolupar un programari tan complet que permeta convertir Pepper en un assistent personal per a la llar preparat per a monitorar usuaris dependents o amb discapacitat», assenyala Ester Martínez, investigadora del Grup de Robòtica i Visió Tridimensional de la Universitat d’Alacant.

Per al gerent de Doña Rosa, Claudio Lloret, és imprescindible adaptar les noves tecnologies als serveis i les activitats que s’ofereixen al centre. «Volem una residència del segle XXI», explica. «Per als residents és un estímul tenir un assistent com aquest robot interactiu i per a cuidadors i assistents és una eina molt útil que completa el nostre treball», assenyala la fisioterapeuta de la residència, Cristina Valentín.

El desenvolupament de Pepper forma del projecte Pharos en el qual participen investigadors de la Universitat d’Alacant, Universitat Politècnica de València i la Universidade do Minho de Portugal.

 

Més informació:

Pharos, un robot per a ajudar les persones grans a fer exercici

 

PEPPER_Residencia_mayores1
PEPPER_Residencia_mayores2
PEPPER_Residencia_mayores3
PEPPER_Residencia_mayores4
PEPPER_Residencia_mayores5

Pepper durant la seua visita a la residència Doña Rosa i al costat de l’equip d’investigadors de la UA

(Autor: Roberto Ruiz)

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464