Saltar apartados

Educar en igualtat de gènere per a no prescindir del 50% de la població que representen les dones

Des de la UA, el CSIC i l’Institut de la Dona insisteixen en la importància de despertar vocacions científiques en edats primerenques sobretot en àrees relacionades amb l’enginyeria i la tecnologia

 

Educar_Igualtat_genere1
Educar_Igualtat_genere2
Educar_Igualtat_genere3

Imatges: Recepció amb el rector de la UA, Manuel Palomar; taula redona "La ciència en femení" presentació "Vull ser enginyera"

 

Alacant. Dilluns, 11 de febrer de 2019

Despertar l’interès per la Ciència i la Tecnologia des d’edats primerenques per a no prescindir del 50% de la població que representen les dones. Aquest ha sigut el missatge més repetit a la Universitat d’Alacant durant la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència.

Organitzada pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, la jornada La Ciència en Femení ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Rosa María Menéndez; la subdirectora general per a l’Emprenedoria i la Promoció Professional de l’Institut de la Dona, Begoña Suárez; la directora i catedràtica del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la UA, Pepa Antón; i la doctora i directora del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA, Paloma Moreda, oferiran la seua experiència personal i recorregut professional com a dones i científiques.

Durant el seu pas per la UA, la presidenta del CISC ha destacat que «les xifres de participació de la dona en el món de la ciència en escales superiors, catedràtiques, professorat d’investigació o amb càrrecs en labors de gestió científiques han de millorar». En el CSIC, en un ordre del 50% són dones, «però en les escales superiors (professores d’investigació) la xifra baixa a un 25%», ha assenyalat Menéndez.

En el cas de les universitats, «les dades de presència de la dona són molt bones ja que representen el 54%, però la seua inclusió continua sent molt baixa en aquelles disciplines relacionades amb Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques», ha ressaltat la subdirectora general per a l’Emprenedoria i la Promoció Professional de l’Institut de la Dona.

En aquest sentit, durant la jornada que ha tingut lloc avui a la UA s’ha presentat el projecte «Vull ser enginyera», impulsat per l’Institut de la Dona amb la participació de sis universitats espanyoles, entre aquestes la Universitat d’Alacant, amb l’objectiu d’aconseguir que augmente el nombre de dones en les carreres tecnològiques. Aquest projecte consta de tres fases: la primera centrada en visites i presentació del projecte a centres de secundària; la segona en pràctiques a l’Escola Politècnica Superior de la UA; i la tercera en estades d’una setmana per a descobrir d’una forma lúdica les carreres relacionades amb enginyeria química, tecnologies de la informació i la comunicació i la construcció.

 

Més informació:

Comunicat de Crue Universitats Espanyoles en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència

La Universitat d’Alacant s’uneix a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

La Universitat d’Alacant dissenya una estratègia per a captar noves alumnes en les carreres d’enginyeria

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464