Saltar apartados

L'edició, la creació i l'autoedició protagonitzen la Jornada Cultural del Grau en Espanyol a la Universitat d'Alacant

Mariano Sánchez Soler o Ana María Draghia són alguns dels escriptors que hi participen

Atès el gran interès, les places per al taller de creació literària estan cobertesAlacant. 13 de febrer de 2019

Arran de les necessitats i els desitjos dels estudiants del grau en Espanyol, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant desenvolupa el dijous 14 de febrer de 2019 la jornada cultural de la titulació del grau en Espanyol: Llengua i Literatures. José María Ferri, vicedegà de la titulació, especifica que aquesta jornada està confeccionada «amb les propostes que han fet els estudiants del grau, a més d’alguna proposta dels professors». La pretensió és que siga interessant per al grau i l’alumnat. En aquest sentit, l’alumnat ha manifestat sobretot interès per l’edició, la creació i l’autoedició, temes que no es tracten en les assignatures d’aquests estudis.

Per a parlar sobre editorials convencionals i editorials en línia es desenvoluparà «Edició i autoedició en el segle XXI». Hi seran, en una mateixa taula, l’escriptor i periodista Mariano Sánchez Soler, el col·laborador literari del Diari de Tarragona Fernando Parra Nogueras, i les escriptores Ana María Draghia i María José Díez Lucas. Juan Antonio Ríos Carratalá, catedràtic de Literatura espanyola de la UA presidirà la taula redona, oberta a les intervencions dels estudiants.

Una altra de les activitats que ha suscitat força èxit és el taller de creació literària, que impartirà Eva Torres, i el contingent del qual, de trenta-cinc inscrits, està complet i amb llista d’espera. Eva Torres és màster en edició per la Universitat de Salamanca i compta amb experiència en aquesta mena de tallers.

La Biblioteca Virtual de la Filologia Espanyola, que es va obrir a consulta en línia l’octubre de 2014, serà presentada pel seu creador i director, Manuel Alvar Ezquerra, catedràtic de Llengua Espanyola de la Universitat Complutense de Madrid. Aquesta biblioteca va començar com un recurs de la biblioteca de la Universitat Complutense l’octubre de 2010 i ofereix materials i informació de l’àmbit de la filologia espanyola, tant per a estudiants com per a investigadors. Hi intervindrà Carmen Marimón Llorca, professora titular de Llengua Espanyola de la UA.

Luis T. Bonmatí, editor, narrador i poeta, conversarà amb el catedràtic de Literatura Espanyola de la UA Ángel Luis Prieto de Paula en «Escriure, avui», una altra de les taules redones.

La jornada començarà a les 10.00 hores al Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti. Hi intervindran Juan Mesa Sanz, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; Francisco Chico Rico, director del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura, i Aitor Pérez Aráez, representant d’estudiants en la Comissió Acadèmica del grau.

Fotografia: Mariano Sánchez Soler, un dels escriptors que intervé. 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464