Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant proposa repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere

L’Aula Ciutat de la seu organitza demà una taula redona amb aquest tema

Alegoria_bon_govern

 

Alacant. Dilluns, 11 de febrer de 2019

L’Aula Ciutat de la Seu Ciutat d’Alacant continua amb el seu programa d’activitats amb una nova proposta de debat: la taula redona «Repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere», que tindrà lloc demà dimarts, 12 de febrer, a les 19 hores, a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4.

La taula comptarà amb les intervencions de Blanca Valdivia, integrant del Col·lectiu Punt 6 de Barcelona; Carmen Cobela, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Pla d’Alacant; María Catalina Hernández, regidora d’Urbanisme i Igualtat de l’Ajuntament de Villena, i com a moderadora, María José Frau, professora de Sociologia de la UA.

L’Aula Ciutat està coordinada per Jorge Olcina, director de la seu, i pel professor de la UA, José Ramón Navarro, els quals plantegen aquesta taula de debat perquè «la ciutat, espai públic en el qual es desenvolupa la vida quotidiana de més de la meitat de la població mundial, no dóna una resposta adequada a la satisfacció de les necessitats de les persones en una societat complexa i diversa com l’actual».

La ciutat s’ha convertit en molts casos en un espai hostil per al desenvolupament de la vida quotidiana, especialment per als col·lectius més vulnerables. És necessari, per tant, reflexionar sobre els criteris que marquen el disseny i la gestió de la ciutat que, sovint, han respost a la lògica del mercat i han prioritzat en excés el servei a la producció –tradicionalment masculinitzat–, deixant en suspens l’atenció a l’esfera de la reproducció social i el manteniment de la vida i del territori.

La incorporació de la perspectiva de gènere en les pràctiques urbanes conté un potencial transformador gens negligible. No es tracta del disseny de la ciutat per les dones i per a les dones de manera exclusiva i excloent. Es tracta més aviat de dissenyar una ciutat inclusiva. Una ciutat en què la seua planificació siga definida pels actors que hi interactuen, amb les seues mançanes i necessitats, i que situe al mateix pla els processos de producció i de reproducció, i que done a aquest últim, als seus temps i als seus espais, el valor que se li ha negat.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464