Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Telefónica posaran en marxa el programa d'emprenedoria Alicante Open Future

L’objectiu és reforçar el teixit empresarial alacantí a través d’un model d’innovació basat en l’emprenedoria

Les dues entitats han signat un conveni que inclou l’obertura d’un espai de treball on els emprenedors podran posar en marxa els seus projectes

 

ConvenioTelefonica
ConvenioTelefonica2
ConvenioTelefonica3
ConvenioTelefonica4
ConvenioTelefonica5
ConvenioTelefonica6

 

Alacant. Dimecres, 13 de febrer de 2019

Telefónica i la Universitat d’Alacant han signat avui un acord de col·laboració per a posar en marxa de manera conjunta el programa d’emprenedoria Alicante Open Future. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, que ha agraït haver sigut «testimoni d’excepció» d’aquest acord «que també visibilitza el model de ciutat al qual donem suport».

La iniciativa, pionera a la Comunitat Valenciana, inclou l’obertura d’un espai de treball que se situarà en la tercera planta de l’edifici de Sant Ferran, 40, de la seu de la Universitat a Alacant. A més, es preveu implantar una plataforma de treball en línia i l’assessorament d’experts per als emprenedors que passen a formar part del programa.

Amb aquesta finalitat, Kim Faura, director general de Telefónica a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears i a la Regió de Múrcia, i Manuel Palomar, rector de la UA, han subscrit un conveni en el qual s’estableixen les bases del seu funcionament i que tindrà un període de durada de dos anys com a mínim. Després de l’acte institucional, la comitiva, en la qual també han participat diferents representants de les dues entitats, ha visitat l’espai en què s’instal·larà el projecte.

Tal com ha explicat Faura, «l’acord preveu una convocatòria pública oberta a qualsevol projecte amb base tecnològica» que s’obrirà els pròxims mesos i, «després d’un procés de selecció conjunt entre Telefónica i la UA, es triaran les iniciatives que entraran en la primera edició d’Alicante Open Future a partir del mes de setembre», ha assenyalat.

La finalitat del programa Open Future Alicante «és impulsar l’economia local a través del suport a projectes emprenedors i convertir-se en un catalitzador de la innovació tecnològica a la província, usant una metodologia de treball basada en la innovació», ha declarat el rector, que ha destacat la importància de situar aquesta acceleradora d’empreses «al cor d’Alacant». En aquest sentit, l’alcalde, Luis Barcala, ha declarat el «suport absolut i incondicional a la Universitat d’Alacant» de la qual ha destacat el paper essencial que té en la generació de coneixement i en el desenvolupament del Parc Científic.

Projectes emergents en àrees com internet de les coses, indústria 4.0, intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic, realitat virtual i augmentada, sector dels videojocs i esport electrònic, ciberseguretat o eficiència operativa són algunes de les àrees que es pretenen impulsar. Però, tal com han assenyalat els promotors, «Open Future és, a més d’una plataforma d’innovació oberta per a emprenedors, una oportunitat de treball en xarxa entre inversors i empreses emergents». «Aquesta mena d’iniciatives promouen un treball conjunt entre les empreses consolidades i les emergents, cosa que proporciona un benefici mutu i sinèrgic: les empreses més grans esdevenen més competitives gràcies a la innovació i les emergents poden escalar el seu negoci més ràpidament», ha afegit Kim Faura.

En aquest sentit, el director general de Telefónica en la zona ha remarcat «la sensibilitat del rector en matèria d’innovació i desenvolupament tecnològic» i ha assegurat que en una primera fase d’implantació es podrien mentorar entre sis i deu projectes. Barcala, per la seua part, ha agraït a Telefónica, «vaixell insígnia de la tecnologia al nostre país», la seua aposta per la UA i per la ciutat d’Alacant i els ha encoratjat «a continuar apostant en aquesta línia».

 

Sobre Open Future

Telefónica Open Future, com a part de l’àrea d’Innovació Oberta, és una xarxa formada per més de cinquanta espais d’innovació amb presència en nou països. Una plataforma global dissenyada per a crear oportunitats de negoci connectant emprenedors, inversors i socis públics/privats de tot el món.

https://www.openfuture.org/

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464