Saltar apartados

Més d'un centenar d'estudiants de Batxillerat competeixen en les Olimpíades de Biologia i Geologia el divendres a la Universitat d'Alacant

L’estudiant preparat en la UA, Carlos Ramón Guevara, va obtenir la medalla de bronze en la XXIX Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2018) a Teheran l’any 2018

 

Carlos_Ramon_GuevaraAlacant. 13 de febrer de 2019

Dos de les olimpíades científiques que solen tenir una participació més gran, Biologia i Geologia, tindran lloc el divendres 15 de febrer del 2019 a la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Amb cent set estudiants inscrits, el requisit necessari dels quals és estar matriculats en l’assignatura de Biologia de 2n de Batxillerat durant el curs 2018/19, la fase local de la XVI Olimpíada de Biologia tindrà lloc a les 16.00 hores, a les aules 1 i 2 de la Fase II de la Facultat.

Abans d’aquesta, a les 9.00 hores, començarà a les aules CI0001, CI0002, CI0005 de la Facultat de Ciències II, la X Olimpíada de Geologia. Dirigida als estudiants matriculats en 4t de l’ESO o de Batxillerat durant aquest curs acadèmic i menors de 19 anys abans de l’1 de juliol del 2019, per a l’Olimpíada de Geologia, el seu coordinador, Iván Martín Rojas, detalla que es faran cinc tallers per als participants, més un altre per als professors acompanyants. Són els tallers Fòssils Microscòpics, La Màquina del Terratrèmol, Últimes Notícies de la Història de la Terra, Produint Terratrèmols, i L’aigua que Alimenta la UA. A més, es lliura material didàctic als professors perquè l’utilitzen en les seues classes. Enguany els organitzadors donaran una làmina prima d’una roca metamòrfica perquè l’analitzen al microscopi.

Les Olimpíades de Biologia i Geologia tenen com a objectiu estimular l’estudi de les ciències biològiques entre els joves, valorar i premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, i afavorir la relació entre els centres d’ensenyament Secundari i la Universitat.

El curs passat destacava l’alumne Carlos Ramón Guevara, qui va obtenir la medalla de bronze a la XXIX Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2018), que va tenir lloc a Teheran (Iran). L’estudiant representava Espanya i va ser preparat per a les proves a la Universitat d’Alacant i competia amb 269 estudiants participants, procedents de 71 països. Per a arribar-hi abans degué classificar-se en la Fase Local de la XV Olimpíada de Biologia, que va tenir lloc a la UA, i guanyar la medalla d’or en la Fase Nacional de la XIII Olimpíada Espanyola de Biologia, a Badajoz.

Carlos Ramón Guevara va obtenir també el primer accèssit en la fase local de l’Olimpíada de Química, que es va fer a la UA.

La Facultat de Ciències desenvolupa durant aquests dies les Olimpíades científiques de Biologia, Física, Geologia, Matemàtiques i Químiques.

 

Notícies relacionades:

L’estudiant alacantí preparat en la Universitat d’Alacant, Carlos Ramón Guevara, medalla de bronze en l’Olimpíada Internacional de Biologia (IBO) 2018

L’Olimpíada de Física arriba el dissabte al campus de la Universitat d’Alacant

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464