Saltar apartados

Disset idiomes sonen demà al campus de la Universitat d'Alacant en el Dia Internacional de la Llengua Materna

 

 

Alacant. 20 de febrer de 2019

El campus de la Universitat d’Alacant sonarà demà dijous en japonès, xinès, ucraïnès, rus, anglès, francès, alemany, polonès, búlgar, noruec, italià, romanès, àrab algerià, basc, castellà, gallec i valencià. Per segon any consecutiu, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. El 21 de febrer és la data marcada per la UNESCO, i es va definir amb l’objectiu d’impulsar la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. Per a «reivindicar les llengües i que no es perden», aclareix Isabel Balteiro, vicedegana d’Igualtat i Responsabilitat Social de la facultat, han organitzat un acte commemoratiu i reivindicatiu de les llengües maternes que donarà veu a disset llengües diferents.

Cinc professors de la facultat i vint estudiants llegiran disset textos triats, quasi tots poemes en les seues llengües originals, més un text. Abans, a les 12.00 hores, l’activitat començarà amb la intervenció del degà, Juan Francisco Mesa Sanz, que pronunciarà un discurs reivindicatiu d’aquest dret. Continuarà Isabel Balteiro, que deixarà pas a estudiants i professorat. Cadascun farà un breu resum abans de la lectura del seu poema, per a passar a llegir-lo en la seua llengua materna. Entre les obres es recitaran versos de Charles Baudelaire, Dahmane Elharrachi, Alfonso Gatto, Stein Mehren o la ucraïnesa Lina Kostenko.

L’acte es desenvoluparà al costat del monòlit de marbre, situat en la intersecció entre els edificis A i B de la Facultat de Filosofia i Lletres, i començarà a les 12.00 hores.Notícies relacionades:

Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant s’uneix a la UNESCO i reivindica les llengües maternes en el Dia Internacional de la Llengua Materna

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464