Saltar apartados

Els drets dels nounats protagonitzen el conveni entre la Universitat d'Alacant i l'associació Hasta que tu Quieras

La UA col·laborarà amb l’associació que ha aconseguit canviar la llei a Múrcia per a reconèixer drets als nounats, inexistents fins ara

 

Conveni_recien_nascuts1
Conveni_recien_nascuts2
Conveni_recien_nascuts3

 

Alacant. Divendres, 22 de febrer de 2019

Que mares i fills no se separen després del naixement o l’obligació de crear una història clínica pròpia al nadó, són les principals línies d’actuació de l’associació Hasta que tu Quieras (HQTQ), amb la qual la Universitat d’Alacant ha subscrit un conveni de col·laboració.

L’acord servirà en principi per a establir línies de treball que permetran conèixer les impressions dels progenitors respecte dels professionals que tracten els nounats, tant durant el part com els mesos posteriors. El pediatre i president de HQTQ, Ricardo García de León, va assenyalar que «les primeres hores són clau perquè un nounat es puga adaptar al nou medi de vida, i per això treballem per a estendre aquesta pràctica més enllà de Múrcia».

El rector, per la seua part, va destacar que «amb aquest conveni, la Universitat d’Alacant, a través de la Facultat de Ciències de la Salut, formalitza una col·laboració que ja s’estava realitzant entre la nostra institució i l’associació en un camp molt interessant que hauria d’estar molt present en el sistema sanitari».

L’acord subscrit estableix que es duran a terme activitats de divulgació, investigació i formació d’interès tant per a la UA com per a l’associació Hasta que tu Quieras i obri la porta a accedir a ajudes europees per a finançar projectes futurs que es puguen posar en marxa de manera  conjunta.

El treball de l’associació, nascuda a Iecla, a la comunitat murciana, va aconseguir que l’any passat es modificara la Llei de drets i deures dels usuaris del sistema sanitari de la Regió de Múrcia, amb el suport unànime de tots els grups polítics que componen l’Assemblea Regional. «Tots els nadons que nasquen en qualsevol dels hospitals de Múrcia, tant si es tracta d’un part natural com per cesària, tindran dret a estar en tot moment al costat de les mares, amb un contacte pell amb pell, immediat i ininterromput», i també el dret a una «identitat sanitària» amb una història clínica pròpia, recull el nou text.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464