Saltar apartados

L'escriptor peruà Ezio Neyra parlarà de literatura i mercat en el CeMaB

Neyra, exdirector del Llibre i la Lectura del Ministeri d’Educació del Perú, impartirà demà la conferència ‘Desde el boom hasta nuestros días’

 

 

 

Alacant. Dilluns, 18 de febrer de 2019

Ezio Neyra, escriptor peruà i també professor de la Universitat Adolfo Ibáñez (Xile), impartirà demà dimarts 19 de febrer, a les 12 hores, la conferencia «Literatura y mercado, desde la generación del boom de los 60 hasta nuestros días», en les instal·lacions del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti del Campus (Facultat de Filosofia i Lletres III). Neyra ha sigut director de la Direcció del Llibre i la Lectura del Ministeri d’Educació del Perú, per la qual cosa és un gran coneixedor de la transformació del mercat editorial i la influència decisiva que té en la literatura llatinoamericana que avui es publica, en els temes, i en la difusió entre països de parla hispana.

Ezio Neyra Magagna va nàixer a Lima l’any 1980 i va estudiar Sociologia en la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú. El 2005 va publicar la novel·la curta Habrá que hacer algo mientras tanto per la qual va ser considerat un dels onze joves narradors llatinoamericans amb més projecció internacional per la revista Qué pasa del diari xilè La Tercera. Així mateix, ha publicat la novel·la Todas mis muertes (Alfaguara, 2006). És codirector de l’editorial Matalamanga, va ser director de la versió peruana de la revista argentina Lamujerdemivida i director de l’Associació Civil Niñolee, l’objectiu de la qual és promoure la lectura entre els xiquets i xiquetes del Perú. A més, publica amb regularitat articles per a revistes peruanes i estrangeres.

Tsunami, Todas mis muertes, Habrá que hacer algo mientras tanto, i Pasajero en La Habana, són les novel·les publicades per Neyra que, actualment, fa de professor i investigador a la Facultat d’Arts Liberals de la Universitat Adolfo Ibáñez de Xile.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464