Saltar apartados

La Universitat d'Alacant commemora el 20è aniversari dels premis Jordi Juan de Matemàtiques a Novelda

El lliurament de premis serà el pròxim divendres 22 de febrer, a les 19.30 hores a la Casa Museu Modernista, i comptarà amb la presència de qui va ser alcalde del municipi l’any 1998, any de la primera edició d’aquesta competició de resolució de problemes matemàtics

 

Premios_JJmatematicas_2018valAlacant. Dimecres, 20 de febrer de 2019

La Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant commemora el 20è aniversari dels premis Jordi Juan de Matemàtiques a la Casa Museu Modernista de Novelda, joia arquitectònica construïda l’any 1901. El lliurament de premis tindrà lloc el pròxim divendres 22 de febrer, a les 19.30 hores, amb la participació del vicerector d’Estudis i Formació de la UA, Enrique Herrero; el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras; l’alcalde de l’Ajuntament de Novelda de l’any 1998, any de creació dels Premis Jordi Juan de Matemàtiques, Luis Gómez; amb l’actual alcalde del municipi, Armando José Esteve; el president de la Fundació CAM, Luis Boyer; i el president de l’Assemblea Amistosa Literària de Novelda, Vicente Baus.

A més de conèixer els guanyadors d’aquesta competició de resolució de problemes matemàtics, des de les 16 hores, es podrà gaudir d’un programa complet d’activitats: recepció a la casa natalícia de Jordi Juan per Pau Herrero i Jover, cronista oficial de Novelda; homenatge a l’il·lustre matemàtic Jordi Juan davant de la seua estàtua a la plaça d’Espanya; i visites al centre cultural Gómez Tortosa i a la Casa-Museu Modernista.

Després del lliurament de premis, prevista a les 19.30 hores a la Casa-Museu Modernista, el catedràtic d’Universitat d’Alacant, Miguel Ángel Goberna, oferirà la conferència «Jorge Juan, matemático aplicado y mucho más».

 

Premis Jordi Juan de Matemàtiques

La Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant, a fi de fomentar l’estudi de les matemàtiques i l’actitud investigadora entre els universitaris més joves, convoca des de l’any 1998 els Premis Jordi Juan de Matemàtiques.

Amb 34 participants, la XX edició d’aquesta competició matemàtica consta de dues modalitats: els Premis Jordi Juan de primer nivell per a estudiants de qualsevol universitat espanyola matriculats en els dos primers cursos d’estudis de grau; i premis Jordi Juan de segon nivell per a matriculats en els dos últims cursos.

En la primera modalitat, les matèries motiu d’examen han sigut Matemàtiques Discreta, Àlgebra Lineal, Anàlisi Matemàtica i Física. En el segon nivell, els estudiants han resolt problemes d’Optimització, Probabilitat, Anàlisi Matemàtica i Geometria-Topologia.

En aquesta ocasió, s’han establit tres premis dotats de 299 euros primer premi, i 199 i 150 euros per al segon i tercer premiat, respectivament, i també cinc 5 accèssits de 100 euros cadascun.

L’acte de lliurament dels XX premis Jordi Juan de Matemàtiques està organitzat conjuntament per la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant i l’Assemblea Amistosa Literària de Novelda.

Els interessats a participar poden inscriure’s a les activitats enviant un correu electrònic a mj.nueda@ua.es. Per a facilitar el desplaçament a la localitat de Novelda hi haurà un autobús des del campus de la UA a la disposició dels assistents que s’hi hagen inscrit prèviament.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464