Saltar apartados

La Universitat d'Alacant serà homenatjada en la Gala del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana

L’acte se celebra dimarts en el Teatre Principal

 donacion_sangre

 

Alacant. Divendres, 22 de febrer de 2019

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana celebrarà a Alacant, el dimarts 26 de febrer, una gala per a retre homenatge a la ciutat i als seus grans donants de sang, entre els quals la Universitat d’Alacant amb qui l’uneix una dilatadíssima trajectòria solidària. 

L’escenari triat és el Teatre Principal d’Alacant on, a les 20.00 hores, serà lliurada la Medalla d’Or als Grans Donants de Sang de la ciutat. Per part de la Universitat d’Alacant, hi assistirà en representació del rector, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, que serà qui recollirà el guardó amb què, segons els organitzadors, «es fa un reconeixement a la il·lusió i solidaritat de la comunitat universitària que, amb les seues donacions de sang, ha contribuït a salvar milers de vides, i ha esdevingut clau en la nostra societat». Fa més de vint anys que la UA celebra col·lectes periòdiques al campus, accions solidàries que des de fa prop de deu anys s’han convertit en maratons de donació que apleguen, de manera simultània en diferents punts del recinte, centenars d’estudiants, docents i personal d’administració i serveis. La tendència a l’alça en cada marató fa que es registren nous donants en cada convocatòria. Les maratons tenen lloc dues vegades l’any, una a la primavera i l’altra a la tardor.

Les comarques d’Alacant requereixen 250 donacions al dia per a cobrir les necessitats d’hemoderivats dels hospitals alacantins, i durant l’any 2018, a la ciutat d’Alacant s’han registrat un total de 6.532 unitats de sang. Els departaments que més en demanen són els d’oncologia, cirurgia, ginecologia i urgències.

A més de la tasca de la Universitat d’Alacant, en el mateix acte es reconeixeran d’altres institucions destacades de la província, així com la dels mitjans de comunicació de la ciutat «pel compromís i la col·laboració indispensable per a traslladar l’important missatge de la necessitat social de ser donant de sang».

No és la primera vegada que la institució acadèmica rep un reconeixement per la seua solidaritat amb la donació de sang. El 2008, amb motiu de la celebració del Dia del Donant, l’actual directora de Comunicació, María Martín, va rebre un reconeixement pel seu treball al capdavant de les campanyes de donació promogudes pel llavors vicerectorat d’Extensió Universitària «Jo sóc donant» i la I Marató de Sang per al Personal de la UA, dutes a terme en el curs acadèmic 2007-2008. En 2015 la distinció va recaure en la institució, «pel seu destacat compromís i el suport desinteressat amb les campanyes de Donació de sang” i poc després, l’Associació de Donants de Sang de la Província d’Alacant va guardonar la Universitat d’Alacant amb el Premi a l’Entitat Educativa Solidària pel seu continuat compromís amb la donació de sang.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464