Saltar apartados

María Teresa Cantó es converteix en la primera delegada de Protecció de Dades de la Universitat d'Alacant

El rector ha signat avui el nomenament i aquest divendres el nou càrrec de la UA ja participarà en el Consell de Direcció

 

M.Teresa_Cante1 M.Teresa_Cante2

 

Alacant. Dijous, 21 de febrer de 2019

En compliment del Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD), la Universitat d’Alacant ha designat com a delegada de Protecció de Dades María Teresa Cantó López, que ha pres possessió del nou càrrec aquest dijous al despatx rectoral.

La nova figura universitària s’incorpora com a membre de la direcció de la UA i demà mateix ja participarà en el Consell de Direcció. El rector, Manuel Palomar, ha assenyalat que «la responsabilitat que s’encomana a la nova delegada de Protecció de Dades no solament és una normativa que hem de complir, forma part de les preocupacions d’aquesta universitat i estem segurs que sota la seua coordinació millorarem en tot el que té relació amb la protecció de dades».

Entre les seues funcions principals està la de conscienciar, informar i assessorar en matèria de protecció de dades, supervisar el compliment del que disposa l’esmentat reglament europeu, cooperar amb l’autoritat de control, així com les relacions amb l’Agència de Protecció de Dades i els interessats.

Cantó ha assegurat que assumeix la nova responsabilitat que se li ha encomanat amb una gran il·lusió i ha assenyalat que té la intenció de «treballar per la millor aplicació de les directives de protecció de dades en la Universitat d’Alacant de manera transversal».


María Teresa Cantó

María Teresa Cantó López és professora titular de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant des de novembre de 2009. Amb setze anys d’experiència acadèmica, docent i investigadora desenvolupada a la Universitat d’Alacant, ha treballat com a ajudant d’Escola Universitària, professora ajudant doctora i professora contractada doctora. La seua tesi doctoral ha sigut reconeguda per la menció honorífica per unanimitat del Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana 2004 i el premi extraordinari de doctorat de la Universitat d’Alacant 2010.

En l’àmbit de la gestió universitària, primer com a secretària del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, després com a directora del Secretariat d’Ordenació Acadèmica de la Universitat d’Alacant, i en aquest moment com a delegada de Protecció de Dades de la Universitat d’Alacant actua amb compromís, responsabilitat i objectivitat en la seua activitat. El seu repte com a gestora és avançar i créixer en la gestió universitària, resoldre amb eficàcia els assumptes que es plantegen i millorar les àrees de la seua competència des d’un enfocament constructiu.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464