Saltar apartados

La UA organitza unes jornades d'autoprotecció en cas d'atemptat terrorista per als seus agents de seguretat

 

AutoproteccionAlacant. Dilluns, 25 de febrer de 2019

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Seguretat, ha organitzat unes Jornades sobre autoprotecció en cas d’atemptat terrorista, impartides per l’inspector en cap del grup de la Policia Nacional, dedicat a l’àrea d’atemptats terroristes. Coordinades per la directora de Seguretat de la UA, Marisol Diana, han comptat amb l’assistència tant del personal de seguretat vinculat amb la institució acadèmica, com d’altres procedents d’altres entitats tant públiques com privades.

Els professionals del sector van reflectir la importància de la feina del personal de seguretat privada i la col·laboració amb les forces de seguretat públiques, en l’objectiu de prevenir i evitar qualsevol risc d’atemptat. De fet, la Universitat d’Alacant va ser una de les primeres institucions acadèmiques espanyoles que va habilitar un protocol d’actuació en cas d’atemptat terrorista, l’any 2016.

Van tenir lloc durant la primera setmana de febrer i es va prestar un interès especial en l’anàlisi dels últims atemptats ocorreguts en territori europeu: París, Barcelona i Manchester. Com ha explicat Marisol Diana, un dels aspectes que es va estudiar amb una atenció especial «va ser el dels materials usats, l’organització, el temps transcorregut, la formació, i també l’entrenament dels terroristes», amb els quals es va poder «traçar un perfil del terrorista mitjà».

Aquesta és la segona ocasió en què té lloc un curs sobre aquesta matèria. L’anterior va ser el febrer de l’any passat. L’objectiu és continuar formant el personal que fa les seues tasques al campus sempre en coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

 

Autoproteccion1
Autoproteccion2
Autoproteccion3

En les imatges, diferents moments de la jornada impartida al campus universitari.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464