Saltar apartados

La Universitat d'Alacant introdueix la tecnologia de realitat virtual a alumnes d'infantil i primària

L’experiència pilot implementa l’ús de noves eines que puguen augmentar la creativitat dels estudiants, amb l’objectiu de potenciar les capacitats cognitives implicant més sentits en el procés d’aprenentatge

Relidad_virtual

 

Alacant. Dimarts, 26 de febrer de 2019

Una iniciativa interdisciplinària d’investigació entre el professorat del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació i el Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d’Alacant ha posat en marxa una experiència educativa basada en l’ús de tecnologies de realitat virtual (RV) aplicades al camp educatiu.

El centre en el qual s’ha dut a terme l’experiència ha sigut el Col·legi d’Educació Infantil i Primària Villar Palasí d’Oriola, triat per ser un centre molt innovador i que ha acollit l’experiència amb grans dosis d’il·lusió i professionalitat. Segons explica el catedràtic d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors Antonio Jimeno, el projecte té com a objectiu explorar les possibilitats que aquestes noves tecnologies poden aportar a l’alumnat d’infantil i primària.

La professora del centre Laura Albiol va destacar que «l’experiència d’explicar el nostre sistema solar a través de la creació d’entorns immersius de realitat virtual s’emmarca en un projecte educatiu» que s’aplica en el CEIP Villar Palasí d’Oriola. L’educadora va assenyalar que l’experiència ha sigut tot un èxit i «les xiquetes i xiquets han participat en una activitat virtual i immersiva que potencia els coneixements ja adquirits».

El projecte de realitat virtual aplicat a la docència intenta dotar els professors de col·legis innovadors de noves eines que puguen incrementar la creativitat, amb l’objectiu de potenciar les capacitats cognitives de l’alumnat implicant més sentits en el procés d’aprenentatge.

L’experiència ha servit perquè els investigadors traguen conclusions que els permeten desenvolupar un programari immersiu propi amb finalitats educatives, projecte que es planteja realitzar a mitjà termini amb la col·laboració d’aquest centre educatiu.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464