Saltar apartados

La VI Olimpíada de Filosofia atrau dijous a la Universitat d'Alacant més de cinc-cents estudiants de Batxillerat

 

Alacant. 26 de febrer de 2019

Amb cinc-cents trenta-dos estudiants de 1r i 2n de Batxillerat s’estrena la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant amb les seues Olimpíades del Saber 2019. La VI Olimpíada de Filosofia tindrà lloc aquest dijous 28 de febrer de 2019, de 10.00 a 11.30 hores. A causa de l’elevat nombre de participants es desenvoluparà en dos edificis del campus. Elena Nájera, professora de Filosofia de la UA i coordinadora d’aquesta Olimpíada juntament amb el professor Antonio de Múrcia, confessa que «amb un nombre d’inscrits tan gran hem hagut de repartir l’alumnat entre l’aulari i i l’aulari II». No obstant això, la sala d’actes de l’aulari II es manté com a escenari de la clausura, a més del lloc on faran la prova part dels inscrits.

Promoure l’interès de l’alumnat de Batxillerat per la Filosofia és el primer dels quatre objectius fonamentals d’aquestes Olimpíades, un interès que és creixent, com a mostra la xifra que quasi ha duplicat als participants de 2018.

Per a la prova els estudiants han hagut de preparar una dissertació que tracta sobre el tema «Realitat i aparença en el món actual», comptant amb textos de filòsofs com María Zambrano, Karl Popper, Dona Haraway o Byung-Chul Han, entre d’altres. Aquesta dissertació hauran de redactar-la en hora i mitja, temps de duració de la competició, però ho faran sobre la base d’una pregunta que eixirà, per sorteig, moments abans de començar.

De la Fase Local de la VI Olimpíada que ha tingut lloc a la UA enguany seran premiats tres estudiants i hi haurà més deu accèssits.

Elena Nájera ha detallat que els participants procedeixen tant de centres públics, com privats i concertats, i també de tots els llocs d’Alacant. «La gent està molt mobilitzada amb això de la Filosofia i hi ha molt d’interès per recuperar-la en el Batxillerat», afirma Nájera, com ja s’ha recuperat aquest curs en 2n de Batxillerat com a assignatura amb caràcter obligatori.

Els guanyadors d’aquesta Fase Local aniran a la Fase Autonòmica, que tindrà lloc a la Universitat de València el pròxim 30 de març. L’última de les fases és la Nacional, a Màlaga el 26 i 27 (VI OFE) d’abril.

 

OLIMPÍADES_SABER_Filosofia2017_1 OLIMPÍADES_SABER_Filosofia2017_2

Fotografies guanyadores Olimpíada 2017

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464