Saltar apartados

El doctor en Matemàtiques i Aplicacions Cientificotècniques de la UA, Pedro Martínez, Millor Docent de Secundària a Espanya 2018

 

Alacant. Dimarts, 15 de gener de 2019

L’egressat i doctor en Matemàtiques i Aplicacions Cientificotècniques de la Universitat d’Alacant, Pedro Martínez, s’ha convertit en el Millor Docent de Secundària a Espanya segons els premis EDUCA ABANCA. Respecte d’aquest reconeixement el professor i a més membre del Grup de Divulgació Matemàtica de la Universitat d’Alacant DIMATES, assegura que «no hi ha cap secret o fórmula màgica per a ser un bon docent. Crec que m’ha ajudat molt el fet que el meu treball m’apassiona i això em fa donar el millor de mi mateix en el que faig, gaudir de les classes i que el meu alumnat també ho faça». Els 1.000 euros del premi seran per a material a l’aula.

Cada dia, Pedro Martínez es preocupa per tenir un ampli ventall metodològic per a poder atendre les necessitats del seu alumnat. «Nosaltres, el professorat, ens trobem diàriament en cadascuna de les nostres aules amb aproximadament 30 estudiants als quals hem de transmetre les matemàtiques, no perquè les odien i rebutgen, sinó perquè les estimen i les utilitzen. Realitats diferents en un mateix hàbitat, cadascuna d’aquestes amb els seus ritmes d’aprenentatge, les seues inquietuds i les seues circumstàncies, així que no crec que la meua feina siga adequada si no sent que tinc múltiples eines per a poder donar el millor de mi mateix perquè el meu alumnat aprenga tot el possible», explica el premiat.

En aquest sentit, Martínez treballa amb jocs i activitats de manipulació amb finalitat didàctica, fa ús de dinàmiques cooperatives perquè l’alumnat siga la part activa de l’aprenentatge, utilitza còmics que ell mateix pinta, relaciona les matemàtiques amb altres àrees i empra les noves tecnologies. De fet, assegura, no creu amb els deures a casa i valora abans de res l’esforç i el treball fet a classe.

No és la primera vegada que el doctor de la UA rep un reconeixement per les seues iniciatives docents ja que el projecte ‘Emocionar amb las matemàtiques’ va ser premiat en l’última edició de «Grandes Profes, Grandes Iniciativas» atorgat per la Fundación Atresmedia. Aquest guardó reconeix els millors projectes duts a terme per professors i centres educatius durant el curs 2017-2018.

«Convertir-me en el millor docent de secundària del país significa que el projecte ‘Emocionar amb les matemàtiques’ està fent efecte ja que d’alguna forma sembla que està canviant gradualment la visió agra o despectiva cap a les matemàtiques. A poc a poc, mostrem que es tracta d’una disciplina que va més enllà d’equacions, algorismes i mecanització descontextualitzada de processos, una disciplina que en realitat consisteix a raonar, pensar, relacionar, extraure’n conclusions i construir-ne deduccions lògiques. Significa el primer pas a un canvi social davant de les matemàtiques, fet que implica una gran responsabilitat que espere dur a terme de la millor forma possible», destaca Pedro Martínez.

 

Notícies relacionades:

Un professor de la Universitat d’Alacant entre els finalistes a Millor Docent d’Espanya 2018

El projecte «Emocionar amb les matemàtiques» de Pedro Martínez, professor de la UA, premi «Grandes Profes, Grandes Iniciativas»

 

 


 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464