Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull per primera vegada a Espanya la final de la competició Zero Robotics, el Concurs Internacional de Robòtica creat per la NASA i el MIT

Els astronautes de l’Estació Espacial Internacional (ISS) faran competir, en directe, els satèl·lits robot SPHERES que orbiten allà, amb els programes desenvolupats per cinquanta equips de tot el món

En l’esdeveniment participa alumnat no universitari procedent de deu països europeus per a ampliar coneixements relacionats amb STEM

L’activitat es desenvoluparà des de les 13.00 fins a les 19.00 hores a la sala d’actes de l’aulari II

 

Zero_Robotics

 

Alacant. 21 de gener de 2019

La Universitat d’Alacant acull la celebració de Zero Robotics ISS Finals 2019, el concurs Internacional de robòtica creat per la NASA i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). Aquesta és la primera vegada que se celebra a Espanya. La final d’aquesta competició aplegarà més de dues-centes persones. En la final, l’organització espera prop de dues-centes persones, xiques i xics de diferents instituts europeus amb els seus tutors i professorat. Serà el dilluns 28 de gener de 2019 a la sala d’actes de l’aulari II de la UA, des de les 13.00 fins a les 19.00 hores.

Zero Robotics és un concurs internacional de robòtica creat per la NASA i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). El projecte va ser iniciat el 2009 pel Laboratori de Sistemes Espacials del MIT (SSL) i l’astronauta Greg Chamitoff, amb l’objectiu d’estendre la investigació sobre l’Estació Espacial Internacional a grans grups d’estudiants de secundària. Actualment, el concurs és una lliga internacional d’instituts en la qual xiques i xics no-universitaris amplien coneixements relacionats amb STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) mitjançant diferents reptes en els quals aprenen a manejar satèl·lits robot per mitjà d’un programa de simulació realitzat pel MIT. D’aquesta manera van guanyant punts en la lliga i avançant en la competició.

La fase final de Zero Robotics, que se celebra dilluns a la UA, comptarà amb la participació de vint-i-dos instituts procedents dels següents deu països: França, Alemanya, Rússia, Grècia, Regne Unit, Itàlia, Polònia, Espanya, Portugal i Romania. Cada equip el componen entre vuit i deu persones. En aquesta final es contactarà en directe amb la resta d’equips que seran a Boston i Sidney i, alhora, per videoconferència amb els astronautes de l’Estació Espacial Internacional (ISS), on tenen tres d’aquests satèl·lits robot, SPHERES. Els astronautes els faran competir entre si amb els programes realitzats per cada institut.

Zero Robotics és una experiència d’educació STEM que, a més, es veu enriquida d’aliances entre equips estrangers, en la segona i tercera fase del torneig, i de la pràctica de l’anglès.

Antonio Martínez-Álvarez, professor titular del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de l’Escola Politècnica Superior de la UA, és el coordinador nacional del concurs i presideix el comitè local de l’esdeveniment.

L’esdeveniment es retransmetrà per videostreaming en directe des de l’Estació Espacial Internacional a la UA i resta del món.

Zero Robotics està organitzat per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), NASA i el Politècnic de Torí, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant.

Tota la informació es troba en la web https://zerorobotics.iuii.ua.es,  en Twitter @ZeroRoboticsSp1 i en la web internacional de Zero Robotics és http://zerorobotics.mit.edu/  

L’esdeveniment està patrocinat pel Vicerectorat de Campus i Tecnologia, l’Escola Politècnica Superior i l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica de la UA (IUII); l’Ajuntament d’Alacant; Embedded Instruments (emxys); Seven Solutions; Alacant City & Beach i UniCAD.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464