Saltar apartados

María Dolores Mulá i Alfonso Ramos obrin la quarta edició de DivulgArte a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant

Joan Castejón, Eugenio Ampudia i Antonio Férnández Alvira són els artistes convidats al costat dels científics Fernando Rodes, Eduardo Galante i Pedro Alfaro

L’últim dimarts de gener, febrer, març i maig la divulgació científica i l’art contemporani es donen la mà a la UA

DIVULGAR-TE_logo

 

Alacant. 25 de gener de 2019

DivulgArte torna a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant el dimarts 29 de gener. Aquesta quarta edició comença amb dos protagonistes professionals de la Ciència, amb Alfonso Ramos Esplá, catedràtic i director del CIMAR - UA (Santa Pola), i de l’Art, amb María Dolores Mulá, artista visual. Tots dos conversaran al voltant del tema «Patrimonio marino y Arte». Serà a partir de les 20.00 hores.

Alfonso Ramos és expert en protecció del medi marí, director del grup d’investigació de Biologia marina de la UA i director científic del CIMAR, centre que està investigant, entre d’altres, la problemàtica de l’expansió del cranc blau. Per la seua banda, María Dolores Mulá compta amb una llarga trajectòria artística que va començar sota els ensenyaments dels mestres Albert Agulló i Sixto Marco, en els tallers organitzats en l’Hort del Xocolater d’Elx. El mar, l’aigua, les salines, però també el fang, les terres, les branques, els arbres, són algunes de les peces que engranen la seua obra, sempre sota el referent de la Naturalesa.

El cicle continuarà al febrer, el dimarts 26, amb el pintor Joan Castejón i el mèdic forense i professor associat de la UA, Fernando Rodes Lloret. El tema serà aquell dia «Criminologia y Arte».

Eduardo Galante, catedràtic de Zoologia de la UA i director del Museu de la Biodiversitat, compartirà taula amb l’artista multidisciplinari Eugenio Ampudia i parlaran de «Los insectos en la Vida y en el Arte» el 26 de març pròxim.

«Terremotos y Arte» és l’última de les cites d’aquesta edició, amb Pedro Alfaro, catedràtic de Geodinàmica interna de la UA i Antonio Fernández Alvira, artista plàstic. Caldrà esperar fins al dimarts 28 de maig de 2019.

Dotze artistes i dotze científics han passat en aquests tres anys anteriors pel Cicle DivulgArte. María Blasco i Luisa Pastor, Susana Guerrero i Alicia Ferrández, Aurelio Ayela i Santos Rojo, Olga Diego i Jorge Olcina Lidó Rico i Javier Narcís, Lorena Segura i Kaufman o Pilar Sala i José Fajardo són alguns dels binomis entre l’Art i la Ciència.

Totes les sessions començaran a les 20.00 hores a la sala Rafael Altamira. El cicle està coordinat per Marina Limiñana Gregori i organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 

Notícies relacionades:

Dilluns torna DivulgArte a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant

María Blasco tanca la segona edició de DivulgArte, que tornarà dimarts a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que començarà el dimarts a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant

 

Alfonso_Ramos1 M_Dolores_Mula
Alfonso Ramos Esplá, científic María Dolores Mulá, artista visual

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464