Saltar apartados

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica nomena "fellow member" Andrés Márquez, catedràtic de la Universitat d'Alacant

 

Alacant. Dimarts, 29 de gener de 2019

El catedràtic de la Universitat d’Alacant Andrés Márquez ha sigut nomenat fellow member de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics, SPIE). El nomenament com a fellow és una distinció per als membres d’aquesta societat que han realitzat contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica, la fotònica i les ciències de la imatge.

El professor Andrés Márquez ha sigut triat «en reconeixement a les seues consecucions en holografia i en moduladors espacials de llum de cristall líquid». El nomenament dels fellows d’aquest 2019 ha sigut publicat a principis d’any en la pàgina web de la SPIE.

La Junta Directiva de la SPIE ha aprovat el nomenament de vuitanta-vuit científics de tot el món com a integrants d’aquesta categoria de membres, els fellow. Per a ser-hi inclosos, els investigadors han de ser membres actius de la societat i haver sigut distingits prèviament com a membres senior. El catedràtic de la UA ha sigut un dels dos investigadors espanyols nomenats membres fellow del SPIE en aquesta ocasió. La distinció com a fellow member, indica Andrés Márquez, «és molt gratificant, ja que significa un reconeixement per part dels col·legues de l’òptica i la fotònica a la trajectòria i a les consecucions científiques i professionals».

La trajectòria investigadora del catedràtic de la Universitat d’Alacant se centra en el camp de l’holografia. Entre les seues contribucions destaquen l’aplicació de fotopolímers i pantalles de cristall líquid al processament òptic d’imatge i òptica difractiva amb feixos de llum làser. A més, Andrés Márquez ha sigut director del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertany al Grup d’investigació d’Holografia i Processament Òptic i en l’actualitat és director de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies.

Fundada el 1955, la SPIE és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu a Bellingham, Estats Units, i està posicionada com una de les principals societats científiques per a la difusió i divulgació dels avanços en òptica i fotònica. La societat compta amb diferents publicacions de referència en aquest àmbit, com Optical Engineering, Journal of Biomedical Optics, Journal of Electronic Imaging, Journal of Nanophotonics, Journal of Photonics for Energy o l’edició electrònica SPIE Digital Library. Cada any promou i tria nous membres de la societat. Des que va ser creada el 1955, ha convertit en fellows més de mil quatre-cents membres de la SPIE.

 

Andres_MarquezCurrículum

Llicenciat en Física i doctor en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va unir l’any 2000 al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS) de la Universitat d’Alacant i el 2016 va passar a ser catedràtic d’universitat en l’àrea de Física Aplicada. Des que va arribar a la UA és membre del grup d’investigació denominat Grup d’Holografia i Processament Òptic (GHPO). El seu treball se centra en holografia, principalment materials de registre hologràfic i memòries hologràfiques, moduladors espacials de llum basats en cristall líquid, processament òptic d’imatge i òptica difractiva, ciència no lineal i ensenyament de la física.

Ha publicat més de 180 articles (més de cent en revistes impactades) i és coautor de més de 220 comunicacions, quatre capítols de llibre, i coinventor de dues patents. A més de realitzar diverses estades d’investigació en centres i universitats de referència, ha sigut investigador principal en dos projectes i ha participat en més de quaranta projectes d’investigació, ajudes d’infraestructura, accions complementàries i ajudes a grups.

Entre altres, és membre de la Reial Societat de Física Espanyola, Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA), European Optical Society, International Society of Optics and Photonics (SPIE), i de l’Optical Society of America (OSA), en la qual és senior member.

 
Notícia relacionada:

La Societat Americana d’Òptica nomena ‘senior member’ el catedràtic de la Universitat d’Alacant Andrés Márquez

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464