Saltar apartados

Telefónica porta a la Universitat d'Alacant el seu Centre d'Innovació Tecnològica

Solucions i serveis d’última generació per a administracions públiques s’exposaran avui i demà a la sala polivalent de la Seu d’Alacant de la UA, edifici Sant Ferran, 40

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, Luis Barcala, alcalde de la ciutat, Ángel Lloret, director de Telefónica a Alacant, i José Manuel Plaza, director d’Administracions Públiques de Telefónica en el territori, han inaugurat avui l’exposició

 

 

Alacant. Dimecres, 30 de gener de 2019

Una exposició perquè les Administracions Públiques puguen conèixer de primera mà com funcionen els serveis tecnològics i de quina forma poden aplicar-los a les seues competències i activitats, fent un èmfasi especial en les solucions centrades en Smart City i Big Data. Aquest és l’objectiu l’exposició Ruta 19 que ha traslladat Telefònica a la Universitat d’Alacant, i que ha sigut inaugurada avui per Luis Barcala, alcalde d’Alacant, Manuel Palomar, rector de la UA, Ángel Lloret, director de Telefónica a Alacant, i José Manuel Plaza, director d’Administracions Públiques de Telefónica en Comunitat Valenciana, Illes Balears i Regió de Múrcia.

Big Data, solucions de seguretat i Cloud, dispositius d’última generació per a restauració i turisme, serveis Smart City i models de sensors, gestió de flotes o app de serveis sanitaris són algunes de les demostracions que Telefònica mostra en aquest espai d’innovació habilitat a la Universitat.

Segons ha assenyalat José Manuel Plaza, «l’exposició compta amb les novetats més destacades de la companyia i inclou l’última tecnologia, a més durant aquests dos dies serà seu d’un espai de networking per a les institucions alacantines que podran intercanviar opinions amb experts en Smart City, seguretat o Big Data».

El rector de la Universitat d’Alacant, per la seua banda, ha agraït a la companyia que haja triat la Seu de la Universitat d’Alacant per a «mostrar els seus serveis tecnològics per a les Administracions Públiques. Una eina fonamental per a implementar els serveis de Big Data i Smart City que no tardaran a ser inherents a qualsevol ciutat per a poder millorar les seues prestacions i decisions».

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha assegurat que «Alacant treballa per a implementar aquesta tecnologia i, sens dubte, l’exposició que avui podem visitar a la Seu de la Universitat és una gran mostra del que ens espera i del que volem per a la nostra ciutat».

 

Referent tecnològic

El director d’Administracions Públiques de Telefónica ha destacat durant la visita que «aquesta província té un marcat caràcter emprenedor i Telefónica rep una forta demanda de serveis tecnològics d’última generació. Per això, Alacant havia d’albergar aquesta exposició, un lloc on empresaris i administracions puguen provar i conèixer els últims serveis tecnològics del mercat», ha afegit.

 

Reduir la bretxa digital

Són moltes ja les Administracions Públiques que s’han interessat i ja tenen cita per a visitar l’exposició. «Depenent de quin siga l’àmbit d’actuació d’aquestes, els ensenyem quins serveis poden millorar el seu dia a dia. Tenim models de pimes digitals per a qualsevol sector i, sobre la base d’això, personalitzem els serveis bàsics segons les necessitats. Serveis que els fan estalviar en costos i els faciliten els processos», ha afirmat Plaza.

En aquest sentit, Telefónica ha organitzat visites amb experts que ensenyen com funcionen els serveis i les sessions individuals amb l’objectiu de conèixer les particularitats i poder fer-ne un estudi previ.

I és que un dels grans objectius del centre és reduir la bretxa digital que hi ha entre les petites empreses, que necessiten veure com impactarà el canvi en els seus negocis, i les grans companyies, que tenen assessors per a qüestions digitals.

 

Annex

L’exposició compta amb una vintena de demostracions dividides en diferents espais segons la seua tecnologia:

Solucions d’ultramobilitat

És una nova forma d’entendre el lloc de treball on cada treballador disposa d’un únic dispositiu mòbil que fa ús d’un escriptori virtual. L’objectiu és ajudar les organitzacions a millorar la productivitat i aconseguir noves metes: optimització de processos i millora de l’experiència d’usuari. Es mostraran tres demostracions: MDM_Airwatch, MTP_Checkpoint i VDI_Virtual Desktop Infraestructure.

Solucions Wifi i Digitals

Diferents solucions Wifi i digitals amb portal captiu i estadístiques avançades que ens permeten veure els clients que s’hi connecten, els errors de connexió, repeticions, temps mitjans, entre unes altres demostracions. S’hi mostraran sis dispositius: Aruba Central, Purple_Social Wifi, Targeta ciutadana ZityCard, Spot Street (cabina) i I-Tablet.

Solucions de Big Data

S’exposen diverses solucions aplicades a aquesta tecnologia amb dispositius que poden comptabilitzar visitants o solucions de trànsit real per a gestionar la ciutat, retail, comunicacions, etc., adaptades a cada perfil del client. Aquest tipus d’aplicacions ajuden a tenir una visió en línia de l’espectre que s’analitza, per a poder prendre decisions de negoci basades en l’agregació de dades i que és capaç de fer prediccions de comportaments futurs. Tourism, Smart Step i Transit són les demostracions que podran comprovar-se in situ.

Solucions IoT

IoT (Internet Of Thing) permet connectar objectes a Internet, plantes de producció, xarxes energètiques, serveis d’atenció a la salut o sistemes de transport, en són alguns exemples. Aquesta connectivitat implica un major volum de dades recaptades el que es tradueix en fórmules més grans per a augmentar l’eficiència i millorar la seguretat. Es podran conèixer tres demostracions: Solucions de sensorització, Smart Energy i SMART Kite-M2M.

Solucions Smart City

Les solucions Smart City es basen en sensors instal·lats que poden mesurar l’activitat ciutadana, els serveis de la ciutat o els serveis administratius. En l’exposició es podrà conèixer un ampli ventall de dispositius d’aquestes tres categories.

 

Reproducir

Declaracions Angel Lloret. 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464