Saltar apartados

El jugador de bàsquet Joe Arlauckas, la saltadora olímpica Mar Jover i el tricampió mundial de paraescalada Urko Carmona, a la Seu Universitària d'Elda

Els esportistes participaran en el curs d’estiu de la UA ‘Valors en l’Esport’, coordinat per Daniel Martínez, Premi ACBNext 2018

 

Joe_Arlauckas_basket

Mar_Jover Urko_Carmona
Jugador de bàsquet Joe Arlauckas Saltadora olímpica Mar Jover Tricampió mundial de paraescalada Urko Carmona

 

Alacant. Dilluns, 1 de juliol de 2019

Primeres figures de l’esport nacional se citaran a la Seu Universitària d’Elda a partir del pròxim dimecres 3 de juliol, dia en què s’inaugura el curs d’estiu de la UA «Valors en l’esport» i que es prolongarà fins al 5 de juliol. L’acte inaugural tindrà lloc a les 16.30 hores a les instal·lacions del Museu del Calçat d’Elda (Av. Chapí, 36).

Coordinat per Daniel Martínez, Premi Nacional ACBNext 2018, el curs proposa una reflexió sobre el paper de l’esport en la societat i sobre com pot ser una eina fonamental per a la transmissió de valors positius si s’impulsa d’una forma conscient i responsable. «A més d’una activitat física saludable, l’esport afavoreix el treball cooperatiu, genera coneixement i potencia el pensament divergent i creatiu», afirma Daniel Martínez. Aquests valors seran tractats a través de diversos projectes de promoció de l’esport que parteixen d’institucions, clubs i centres de diferent naturalesa que treballen d’una forma socialment responsable, i desenvolupen hàbits saludables, propicien la inclusió, la coeducació i la integració.

Per a tractar aquestes qüestions el curs tindrà la participació d’esportistes de primer nivell com el jugador de bàsquet del Real Madrid Joe Arlauckas, la saltadora olímpica Mar Jover, o el tres vegades campió mundial en paraescalada Urko Carmona, a més de docents i experts reconeguts en aquest camp de coneixement, entre els quals es troba Tony Gallego, exjugador de bàsquet i president de la Fundació Lucentum.

Els participants analitzaran programes institucionals per a la promoció de l’educació física i de bones pràctiques en educació escolar, tallers per a transmissió de valors en l’esport, pràctica d’activitats esportives no competitives, esport inclusiu, hàbits saludables, la implicació social dels clubs esportius, i la visió d’esportistes rellevants, en la projecció d’aquests valors més enllà de l’alta competició.

Aquest curs compta amb l’aval i impuls del CEFIRE Vinalopó i amb el patrocini de Caixapetrer, a més del de les Càtedres institucionals de la Universitat d’Alacant de Responsabilitat Social, i la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport. A més, s’han unit a la proposta diverses entitats de l’esport comarcal com el Centro Excursionista Eldense, Cuentamontes, Federació Futbol i Elda Industrial, ADB Handbol, Elda Prestigio, Club d’atletisme Petrer-Capet, Club bàsquet Petrer, Fundació Lucentum.

 

Programa complet

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464