Saltar apartados

Experts analitzen a la UA les últimes resolucions judicials en matèria de responsabilitat civil

El curs, organitzat per la UA i l’ICALI, compta amb un centenar d’estudiants matriculats, i inclou ponències de tres magistrats del Tribunal Suprem

 

Alacant. Dijous, 4 de juliol de 2019

L’estudi pràctic i actual del Dret de Danys, des d’una perspectiva àmplia i a través de l’anàlisi de prestigiosos professionals és l’objectiu del curs Procés i Dret de Danys que organitzen conjuntament el Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI) i la Universitat d’Alacant dins del programa de cursos d’estiu «Rafael Altamira». El curs s’ha inaugurat aquest matí, amb més d’un centenar d’estudiants matriculats, a la Seu Ciutat d’Alacant de la UA. La presentació ha sigut presidida per la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro; el degà de l’ICALI, Fernando Candela; el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía i els coordinadors del curs, Miguel Ángel Martínez i Belén Rizo.

El màxim responsable de l’ICALI ha impartit la primera de les ponències programades en aquest curs, que té lloc fins demà divendres, i que s’ha convertit en una de les cites formatives més importants de l’any per als professionals del Dret, com ha apuntat el degà. Candela ha tractat la «Responsabilidad del abogado en el ejercicio profesional» en la qual, a través de diverses sentències, ha subratllat en el deure i la necessitat que els clients sempre siguen informats de cada fase del procediment per part dels lletrats i les lletrades.

El programa abraça des de la indemnització de danys en matèria de propietat intel·lectual fins a la responsabilitat civil per atemptats a l’honor i altres qüestions de molta actualitat com la recent jurisprudència de la Sala 1a del Tribunal Suprem sobre aspectes processals del Dret de Danys.

Entre els destacats ponents, trobem tres magistrats del Tribunal Suprem: José Antonio Seijas, que ha centrat la intervenció en «Los aspectos procesales del Derecho de daños en el ámbito de la responsabilidad sanitaria y de la edificación»; Vicente Magro, qui analitza «La prueba pericial en los procesos civil y penal»; i Antonio del Moral que impartirà demà divendres la conferència «Responsabilidad civil por atentados al honor».

El curs acull a més la participació de Julio Banacloche i José María Asencio, vocals permanents de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia, i Pilar Iñiguez, coordinadora acadèmica del mòdul de patents i de transferència de tecnologia del màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA (Magister Lucentinvs), entre altres ponents.

 

Programa complet

 

Curs_Dret_Dóna'ns1
Curs_Dret_Dóna'ns2
Curs_Dret_Dóna'ns3

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464