Saltar apartados

La UA està present en els tres principals rànquings universitaris del món: ARWU (Xangai), QS i THE

Apareix de manera destacada en el rànquing de Xangai per camps de coneixement i entra per primera vegada en el de QS, on només hi ha 27 universitats espanyoles

 

RanquinsUA1
RanquinsUA2
RanquinsUA3
RanquinsUA4

 

Alacant. Dimarts, 2 de juliol de 2019

La Universitat d’Alacant ja està present en els tres principals rànquings universitaris del món ARWU-FIELD (Xangai), Quacquarelli Symonds (QS) i Times Higher Education (THE) World University, fet que millora la posició de la institució acadèmica alacantina en la classificació mundial, ja que fa tres anys no apareixia en cap d’aquests.

Aquesta mateixa setmana la Universitat d’Alacant ha aparegut de manera destacada en el Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU-FIELD) 2018, conegut com a Rànquing de Xangai, en la seua classificació per camps del coneixement. La UA ha aconseguit millorar resultats respecte de l’edició anterior, amb l’entrada de noves disciplines en la prestigiosa classificació i amb una millora en el lloc de Gestió Turística i Hotelera, que se situa dos punts per damunt del rànquing de l’any 2017.

En aquesta edició, la Universitat d’Alacant ha aconseguit millorar encara més la seua excel·lent posició de l’any passat en el camp de Gestió Turística i Hotelera, en el qual figura en la posició 39 del món, dos llocs per damunt del resultat de l’any anterior. A més d’això, la UA s’incorpora per primera vegada a les millors del món en els camps de Ciències de l’Energia en Enginyeria, Ecologia i Administració i Direcció d’Empreses entren enguany en la classificació, amb les posicions 301-400, els dos primers, i 401-500 el tercer.

També s’han aconseguit èxits en altres camps del coneixement, ja presents en edicions anteriors d’aquest rànquing, com en Enginyeria Química, que es manté en el lloc 201-300; en Ciències Ambientals i Enginyeria, Química i Econòmiques amb la posició 401-500 de la classificació mundial.

 

Rànquing Quacquarelli Symonds (QS)

Igualment, la Universitat d’Alacant ha entrat per primera vegada en el prestigiós rànquing QS, que analitza les que considera 1.000 millors universitats del món i que ofereix resultats tant globals, com per especialitats. La Universitat d’Alacant se situa en aquest rànquing en la forqueta 701-750 del món a nivell general.

No obstant això, també destaca en aquest rànquing per camps del coneixement, especialment en el camp de Lingüística (251-300 del món), Química, Economia i Econometria (351-400 totes dues) i Art i Humanitats (451-500).

Un 50 per cent de la puntuació que obté cada universitat està basada en l’opinió dels acadèmics i ocupadors a nivell mundial. La metodologia d’aquesta classificació també analitza la reputació acadèmica, la reputació segons els ocupadors, la ràtio professorat/ estudiant, les citacions per professorat, la ràtio de professorat estranger i la ràtio d’estudiants internacionals.

Entrar en aquesta classificació és una fita important, atès que significa aparèixer entre les millors del món, una cosa que a Espanya només han aconseguit 27 universitats, una de cada tres.

 

Rànquing THE

En el Times Higher Education (THE) World University, que analitza 1.500 institucions d’educació superior de tot el món a partir de tretze indicadors que pretenen representar la totalitat de les activitats universitàries, la UA ha destacat en tots els camps del coneixement.

En l’última edició va entrar per primera vegada en el rànquing de 2019 en el camp de Ciències de la Computació, en la posició 501-600, i es va situar globalment entre les 20 primeres universitats espanyoles, concretament en el lloc 17.

L’àrea de Ciències de l’Educació també va obtenir una posició destacada en aquest mesurador, ja que està en la posició mundial 301-400, i en la dècima de les universitats espanyoles. A més, els estudis d’Enginyeria i Tecnologia van millorar la posició respecte del rànquing de l’any 2018 i es van situar en la forqueta 301-400, fet que la col·loca en la cinquena posició entre les universitats espanyoles que imparteixen aquestes disciplines.

La UA apareix també en el rànquing THE en les disciplines d’Art i Humanitats (401-500), Economia i Empresa (501-600), Ciències de la Vida (501-600), Ciències Físiques (501-600), Ciències Socials (601-700) i Ciències de la Salut (601-700).

A més, la UA es troba en la posició 201-250 en el rànquing THE Young University Rànquings 2018, que aplica la mateixa metodologia que l’anterior, però recalibra els indicadors per a reflectir el perfil de les universitats que tenen una antiguitat inferior a 50 anys. En aquest rànquing només apareixen dues universitats de la Comunitat Valenciana, la Politècnica de València i la mateixa Universitat d’Alacant.

A més, el mes de març passat la UA es va situar entre les 200 millors universitats del món en Igualtat de Gènere, segons el rànquing THE (Times Higher Education), sobre l’impacte social i econòmic de les institucions acadèmiques, basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

Notícies relacionades:

La UA, entre les millors universitats del món segons el rànquing THE en tots els camps del coneixement

THE situa la UA entre les 200 millors del món en Igualtat de Gènere en el rànquing 2019 sobre impacte social i econòmic

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464