Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua renoven el seu compromís de col·laboració

El rector, Manuel Palomar, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, han signat aquest matí el conveni per a la realització conjunta d’activitats de promoció de la llengua

 

UA_AcademiaValenciana1
UA_AcademiaValenciana2
UA_AcademiaValenciana3

 

Alacant. Divendres, 5 de juliol

El president d’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han formalitzat aquest divendres la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions en un acte que ha tingut lloc al despatx rectoral i al qual han assistit també la secretària general de la UA, Esther Algarra, el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i el vicepresident de l’AVL, Rafael Ramos, la secretària, Verònica Cantó, i el secretari general lletrat de l’AVL, Agustí Colomer.

L’acord que s’ha renovat tindrà una durada de quatre anys i entre els objectius destaca la realització d’activitats conjuntes en els àmbits cultural, formatiu i científic de promoció de la llengua.

El rector ha destacat «la importància d’un conveni que permet a les dues institucions unir sinergies per a dur endavant activitats de promoció de la llengua» i ha assenyalat que «la Universitat d’Alacant està molt ben representada en l’acadèmia amb quatre acadèmics en l’actualitat».

Per la seua banda, el president de l’AVL ha apuntat la rellevància d’un acord que «ens ha de dur a establir estratègies comunes de promoció de la llengua i potenciar la presència del valencià tant en els àmbits acadèmics com en el conjunt de les comarques del país».

 

Ple de l’AVL

Aprofitant la signatura del conveni, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per primera vegada, ha mantingut una sessió plenària, en aquest cas a la Universitat d’Alacant. El vicerector Cartes Cortés ha donat la benvinguda als acadèmics per reunir-se en la seu universitària.

En l’orde del dia del Ple, els membres de l’AVL han aprovat el programa de l’estada lingüística d’estiu per a estudiants universitaris dels lectorats de valencià en universitats europees i americanes. En l’estada, que començarà dilluns a València, participen enguany trenta alumnes procedents de dotze països i en representació de vint universitats.

Igualment, l’AVL ha acordat celebrar a la tardor la sisena edició de la Jornada d’Escriptors Valencians Actuals, dedicada enguany a dos poetes alacantins de reconeguda trajectòria literària com són Emili Rodríguez-Bernabeu (Alacant, 1940) i Gaspar Jaén (Elx, 1952).

Finalment, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, ha tancat el ple agraint a la Universitat d’Alacant les facilitats per a celebrar aquesta sessió de la institució normativa i la voluntat de col·laborar amb la tasca de promoure activitats culturals per a fomentar el valencià.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464