Saltar apartados

Comença el programa professional del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA

L’Institut Valencià de Cultura inaugura demà l’apartat professional amb l’obra Somni


Alacant. Dimecres, 17 de juliol de 2019

La Universitat d’Alacant inaugura demà dijous 18 de juliol l’apartat professional del «VII Festival de Teatre Clàssic l’Alcúdia-UA», finalitzada la primera part de la programació dedicada al teatre en l’ensenyament.

Obrirà l’apartat professional l’Institut Valencià de Cultura amb l’obra Somni, una producció pròpia basada en el Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare (representació en valencià) amb direcció de Juan Carrillo. El divendres 19 de juliol Maltravieso Teatro, La Almena Producciones i el Festival de Teatre de Clàssic de Mèrida, posaran sobre l’escenari Hipólito, d’Eurípides, amb direcció d’Emilio del Valle. També serà Eurípides el protagonista de la cita professional següent, el dijous 25 de juliol, amb Las Bacantes. El grito de la libertad, a càrrec de Sennsa Teatro (en castellà), sota la direcció de J.M. Mudarra. I finalitzarà l’apartat professional i la VII edició del Festival amb Climnestra, el divendres 26 de juliol, basada en obres d’Èsquil, Eurípides i Sòfocles, a càrrec de Producciones Equivocadas (castellà) amb direcció de José María de Castillo.

El Festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), la Diputació d’Alacant, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Mutua Levante. Les entrades poden adquirir-se en www.instanticket.es, i des de les 19 hores en el mateix jaciment els dies de les representacions. L’obertura de portes serà a les 20 hores i totes les representacions teatrals seran a les 22 hores.

Més informació en www.veu.ua.es/festival-alcudia.

Fullet

 

Somni_Alcudia

 

Dijous 18 de juliol – 22 hores

SOMNI. Basada en El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare - Institut Valencià de Cultura. Dramatúrgia: Núria Vizcarro. Direcció: Juan Carrillo. En valencià - Entrada 15 €

Una nit d’estiu humida, és clar. Fa olor de pi i de suor, de sofre i de mar, de port i de peix, de sexe, brut, salat, fa calor, és clar. La lluna, diuen, avui es farà roja. Els vaixells es desfan al nostre pas i caminem entre pins i fàbriques. Des de lluny s’escolten grups de gent que canten i riuen, que van cap a la festa. Allí es trobaran persones de diferents mons, les del camp, de la ciutat, les que treballen a la fàbrica i les que no sabràs mai si són éssers màgics o només és que sempre hi han estat. Les parelles es formen; miren i ballen de reüll, potser aquesta nit tot ho faran de reüll. És el bosc més bosc que mai podràs imaginar al costat d’una ciutat que encara no és ciutat i d’un mar que encara és mar i que no vol deixar de sonar.

 

Divendres 19 de juliol – 22 hores

HIPÓLITO, d’Eurípides - Maltravieso Teatro, La Almena Producciones i Festival de Teatre de Clàssic de Mèrida. Versió: Isidro Timón i Emilio del Valle. Direcció: Emilio del Valle. En castellà - Entrada 15 €

Hipólito és una tragèdia d’amor i intolerància escrita fa 2500 anys, que ens ajuda entendre dues idees capitals en el pensament contemporani: la necessitat de la igualtat real i efectiva de gènere; i la necessitat de poder estimar sense por al què diran. Hipólito es va estrenar el 22 d’agost de 2018 en el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, amb ple absolut en les cinc representacions i dos Premis Cerino (lliurats pels periodistes que segueixen el Festival) a la Millor Actriu (Camila Almeda) i a la millor Versió (Isidro Timón i Emilio del Valle).

 

Dijous 25 de juliol – 22 hores

LAS BACANTES, d’Eurípides - Sennsa Teatro. Direcció: J.M. Mudarra. En castellà - Entrada 15 €

Las Bacantes d’Eurípides, pels diàlegs intel·ligents, les situacions extremes i impactants, l’anàlisi del sentiment irracional i, sobretot per l’anàlisi de la dualitat humana, està considerada una de les millors tragèdies mai escrites. Sennsa ofereix un llenguatge escènic que ens dona una versió actualitzada del mite de les Bacants amb la versió d’aquest gran clàssic. En aquesta ocasió el repartiment està integrat per 11 actors i actrius que interpreten, canten, reciten i dansen en un entramat dramaturg i visual impactant amb una gran plasticitat estètica.

 

Divendres 26 de juliol - 22 hores

CLITEMNESTRA, basada en obres d’Èsquil, Eurípides i Sòfocles - Producciones Equivocadas. Versió i Direcció: José María del Castillo. En castellà - Entrada 15 €

Clitemnestra és una dona víctima d’una societat consolidada per homes i per als homes, una dona rebel amb el sistema, avançada al seu temps i titllada, per tant, de cruel i perversa a ulls dels homes. Es donarà veu a les seues passions, els seus fracassos i els seus triomfs. Un recorregut a través de la vida de Clitemnestra passant pels moments més rellevants de la seua història al costat d’un cor clàssic reformulat i una posada en escena que cerca la multidisciplinarietat com a vehicle per a arribar al públic actual. La figura de la dona en la història... quant ha canviat i en quin lloc ens posiciona la seua forma de vida?

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464