Saltar apartados

El Col·legi de Metges d'Alacant i la UA treballaran junts en la divulgació científica, la promoció i la investigació en el camp de les vacunes

El conveni arreplega l’organització de fòrums i conferències per a desmitificar falses creences, i d’actes pel bicentenari de la mort del cirurgià alacantí Francisco Balmis

 

UA_ColegioMedicos1
UA_ColegioMedicos2
UA_ColegioMedicos3

 

Alacant. Dilluns, 15 de juliol de 2019

La presidenta del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA), la Dra. María Isabel Moya, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat avui en el Rectorat un conveni específic dins de l’acord marc de col·laboració que van subscriure el passat 7 de febrer del 2019. L’objectiu d’aquest conveni és fomentar i promoure la investigació en el camp de la vacunologia social i les vacunes.

El rector ha destacat que l’acord «té un gran valor tant en l’àmbit de la formació per a professionals i estudiants com per a la societat a través de la divulgació i la investigació» i ha assegurat que «estic convençut que tenim molts reptes per endavant i que ens permetran desenvolupar activitats conjuntament».

Per part seua, la presidenta del COMA ha ressaltat que amb aquest conveni «pretenem fomentar el coneixement de les vacunes amb la màxima evidència científica possible». «Des del Col·legi de Metges estem molt compromesos amb contrarestar tots els moviments antivacunes mitjançant informació veraç, i treballant conjuntament el col·lectiu mèdic i l’acadèmic», ha assenyalat.

A la signatura del conveni també han assistit Elena Ronda, directora del Departament de Salut Pública; Pablo Caballero, secretari del Departament; Carmen Vives i Eva Gabaldón, vicedeganes de la Facultat de Ciències de la Salut; i José Tuells, director de la Càtedra Balmis de Vacunologia de la UA.

El conveni recull, entre altres activitats, la realització de cursos d’actualització en vacunes dirigits al col·lectiu mèdic; fòrums sobre el calendari de vacunació; informes imparcials sobre noves vacunes; conferències per a desmitificar les falses creences, moviments antivacunes i les actuals controvèrsies sobre vacunació, i assessorament sobre les maneres de reconèixer i notificar les reaccions adverses. En el camp més acadèmic, les línies de treball se centraran en actes i publicacions relacionades amb el bicentenari de la defunció del cirurgià alacantí Francisco Javier Balmis Berenguer.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464