Saltar apartados

El curs 'Divulgar Ciència en el segle XXI' de la UA rep la menció d'honor del programa Ciència en Acció

El lliurament del premi tindrà lloc el 6 d’octubre al Teatre Calderón d’Alcoi

 

Divulgar_ciencia1

Alacant. Dilluns, 15 de juliol de 2019

El curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI» ha rebut la menció d’honor de la categoria «Treballs de Divulgació Científica. Premsa, Ràdio i Televisió» del programa «Ciencia en Acció». El lliurament del premi tindrà lloc el 6 d’octubre en el Teatre Calderón d’Alcoi (Alacant).

«Ciencia en Acció» és una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, la Fundació Princesa de Girona, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomia, la Societat Geològica d’Espanya i la Universitat Nacional d’Educació a Distància.

Aquest programa, que premia els millors projectes de divulgació científica, ha reconegut el curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI» una iniciativa que duen a terme des de fa set anys Isabel Abril, catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, Nicolás Cuenca, catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat d’Alacant, Rafael García Molina, catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia, i Mercedes Pastor, catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant.

L’objectiu general d’aquest curs, que enguany complirà la setena edició, és promoure i fomentar en la ciutadania l’interès per la ciència, i mostrar diverses maneres de tractar els reptes científics del món actual des de diferents perspectives. Per a això compta amb la presència de científics i divulgadors reconeguts pertanyents a diverses disciplines científiques.

Enguany el curs tindrà lloc els dies 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la Universitat d’Alacant. El curs tractarà la nanotecnologia, les teories de Darwin, la matèria fosca, la divulgació científica a través de la ràdio i les qüestions relatives a l’alimentació, entre d’altres qüestions.

Per a això comptarà amb la presència d’experts com Bernardo Herradón, investigador de l’Institut de Química Orgànica General (IQOG) i Pedro A. Serena, investigador de l’Institut de Ciències de Materials, els dos del CSIC; Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València; Manuel Seara, biòleg i divulgador científic en RNE; Vicent J. Martinez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València; Jose Manuel López Nicolás, professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia; i Eparquio Delgado, psicòleg general sanitari.

 

Notícies relacionades:

Reivindicar que la ciència és cultura, objectiu del curs de la UA Divulgar la Ciència en el Segle XXI

Científics i periodistes mostren en la Universitat d'Alacant com alfabetitzar la societat amb divulgació i comunicació científica

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464