Saltar apartados

Èxit de matrícules en la quarta edició del curs d'estiu sobre Big Data de la UA

Eminentment pràctic, atrau cada any estudiants i professionals de més disciplines

 

David Tomás, director del curs, en la inauguració del mateix

 

Alacant, 19 de juliol de 2019

Per a poder traure partit i fins i tot rendibilitat a la gran quantitat de dades complexes disponibles en la xarxa, es requereix d’una anàlisi profunda d’aquestes per a la qual cosa es necessiten les noves tecnologies informàtiques anomenades “Big Data”. Conscients de la importància creixent, la Universitat d’Alacant ha organitzat una nova edició del seu Curs d’Estiu, “Big Data: Fonaments Tecnològics i Aplicacions Pràctiques”, que ha comptat amb més de 50 estudiants. Segons el director, David Tomás, del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA, l’èxit és degut a “l’aplicabilitat que tenen aquestes tecnologies en quasi qualsevol domini: l’oci, el mèdic, el de l’educació o el de la tecnologia en general”. El perfil de l’alumnat que es matricula és, per aquest motiu, molt ampli ja que a l’habitual de les carreres tecnològiques, s’uneixen d’altres “d’Econòmiques, Matemàtiques, Dret o Periodisme”, i també professionals d’aquestes branques ja en actiu.

El curs, que fa ara la quarta edició, és eminentment pràctic. Durant 5 jornades es passa dels conceptes bàsics sobre el “Big Data” fins a l’aplicació més diversa al món real i l’anàlisi i la visualització final de les dades analitzades.

David Tomás suggereix que l’avanç de “Big Data”, "ens porta a una situació en la qual podrem traure coneixement de la gran quantitat de dades que ens envolta". “Pel simple fet de portar un mòbil damunt estàs donant molta informació, d’on i quant temps hi has estat per la simple triangulació de dades de les antenes", explica. "Només per açò, per l’ús de determinades aplicacions o per la simple navegació per internet, deixem una empremta digital que pot ser molt útil per a traure informació si sabem utilitzar-la", assegura.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464