Saltar apartados

Experts plantegen nous enfocaments sobre patrimoni cultural en la Seu Universitària de Xixona

El Patrimoni integral, immaterial, industrial i tecnològic, el bibliogràfic i documental, l'arqueològic o el cultural dels paradors, com gestionar les emergències i catàstrofes, o la difusió vs. sostenibilitat de les macroestructures, centraran els temes de discussió dels experts durant tres jornades

 

Alacant. Dilluns, 15 de juliol de 2019

La Seu Universitària de Xixona ha inaugurat avui el Curs d'Estiu de la UA Altres Mirades al Patrimoni sobre el Patrimoni Cultural, a la Casa de la Cultura de la localitat, un curs que es prolongarà fins dimecres,17 de juliol, i que aplega experts i professionals en aquest àmbit.

El patrimoni cultural és permanent, però requereix un esforç col·lectiu per al assegurar-ne la permanència, conservació i difusió. Constitueix una font inesgotable de projeccions i projectes; d'investigacions i de noves aproximacions al seu coneixement i tractament. Els organitzadors afirmen que aquest curs permetrà «valorar, i fins i tot rescatar, espais, temps, manifestacions i pràctiques associades a la diversitat i a la identificació cultural, en evolució constant». Durant tres jornades, els experts analitzaran el paper que exerceixen les organitzacions i institucions en la construcció social del patrimoni; la conservació i difusió del patrimoni cultural; quina és la problemàtica per a la custòdia, conservació i protecció del patrimoni; les tècniques, mètodes i procediments per a la investigació en aquest àmbit o la importància de les institucions de la memòria (arxius, biblioteques i museus) com a gestores, conservadores i difusores del patrimoni.

Dirigit per la professora de la UA Verónica Mateo, el programa del curs tractarà les emergències i gestió després d'una catàstrofe en el patrimoni cultural, patrimoni integral, patrimoni cultural dels paradors; el patrimoni cultural immaterial; el patrimoni industrial i tecnològic: el Museu del Torró de Xixona; macroestructures; difusió vs. sostenibilitat; difusió del patrimoni bibliogràfic; museïtzació del patrimoni arqueològic; o el patrimoni documental en els arxius municipals, entre altres temes d'interès.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464