Saltar apartados

Finalitzen els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA amb tres últimes propostes

Amb El negoci del Rock and Roll, Investigar la Memòria Democràtica i ArcGIS Aplicat a la Gestió del Territori i del Medi Ambient, es clou el programa estiuenc de la UA

Cursos_Estiu2019

 

Alacant. Divendres, 19 de juliol de 2019

Tres propostes formatives posen el punt final al programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2019 la setmana vinent, del 22 al 26 de juliol.

La Seu Universitària de Torrevella (Centre Cultural Virgen del Carmen, carrer del Mar 28) inaugura dilluns, dia 22, el curs Rock and Roll and Business, que tractarà el funcionament del negoci musical i mostrarà com els grans artistes administren les seues carreres i negoci, les possibilitats per a fer viable econòmicament la creació musical com a servei propi d’artistes i grups de rock; tot això basat en una gestió empresarial correcta d’aspectes clau com són innovació, producció, màrqueting i fiscalitat. Dirigit pel professor d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA, Antonio Martín Palacios, el curs tractarà temes com el negoci de la música en directe, els drets d’autor, la tributació, l’emprenedoria musical, el paper de les discogràfiques o la revolució de l’streaming. Durant cinc jornades, fins al divendres 26, hi participaran ponents com Carlos García, director de planificació i desenvolupament de Promusicae; Gaspar Maciá, periodista del diari La Verdad i Teleelx, Luis Mendo, vicepresident d’AIE al mateix temps que músic i fundador del grup Suburbano; Carlos Romo de Levi H Stars, productor de concerts i manager d’artistes; Cande Sánchez, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, coautora de Bitch, she’s Madonna i Carlos Soto, advocat especialitzat en dret musical i baixista del grup Hibernia.

La segona proposta, Eines i Recursos per a Investigar la Memòria Democràtica Valenciana, arrancarà el dilluns 22 de juliol a les 9 hores a l’aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres del Campus, amb direcció del professor de la UA José Miguel Santacreu i amb la col·laboració de la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana. El curs ofereix a docents en actiu, estudiants i persones interessades en la recuperació de la memòria històrica, formació en investigació, didàctica i divulgació de fets històrics clau. Amb aquesta finalitat, durant cinc jornades, des del dilluns 22 fins al divendres 26, el curs planteja cinc blocs temàtics: «La Segona República espanyola, esperances i frustracions»; «Les grans reformes de la Segona República en clau femenina»; «El còmic com a recurs didàctic per a la memòria democràtica»; «La gran reforma educativa», i «El reformisme social i la memòria sentimental».

La Ciència de l’On. ArcGIS Aplicat a la Gestió del Territori i del Medi Ambient completa el programa d’aquesta darrera setmana de cursos estiuencs, un curs que estarà centrat en la gestió i l’anàlisi de dades espacials per a professionals de disciplines tècniques, científiques i humanístiques. Aquest curs formarà els alumnes en l’ús d’ArcGIS (nivell bàsic a avançat), l’eina més estesa per al tractament de dades espacials, amb direcció del professor de la UA, Iván Martín (del 22 al 26 de juliol en la Facultat de Ciències del Campus).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464