Saltar apartados

Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca, nou president de la Xarxa Vives d'Universitats

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU ocuparà el càrrec els propers sis mesos

 

 

 

15 de juliol de 2019

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca ha estat nomenat president de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari de rotació semestral de la institució. Rodríguez-Ponga substitueix el rector de la Universitat Internacional de Catalunya, Xavier Gil Mur.

Completen la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña Matosas (vicepresident I), Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Maria José Figueras Salvat (vicepresidenta III i rectora de la Universitat Rovira i Virgili) i Xavier Gil Mur (vicepresident IV i rector de la Universitat Internacional de Catalunya).

Rodríguez-Ponga és llicenciat en Lingüística Hispànica i doctor en Filologia. Des de l’any 2012 i fins a la seua designació com a rector de la Universitat Abat Oliba-CEU el darrer mes de febrer ha estat secretari general de l’Institut Cervantes. Ha desenvolupat gran part de la seua trajectòria professional en institucions dedicades a la divulgació del coneixement i caracteritzades per la seua vocació internacional. Així, ha estat secretari general de l’Agència Espanyola de Cooperació i membre del Consell d’Administració del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona, Consell Jacobeu, Consell General de l’Emigració, Consell de Cooperació al Desenvolupament i Acadèmia d’Espanya a Roma, entre d’altres. Entre 2015 i 2016 va exercir la presidència d’EUNIC (European Union National Institutes for Culture), càrrec per al qual va ser elegit, i actualment és el president de l’Associació Espanyola d’Estudis del Pacífic. A més, el seu recorregut professional també inclou experiències dins de l’Administració de l’Estat. Ha estat director general en els ministeris d’Educació i Cultura i d’Afers Exteriors i ha format part del Consell Escolar de l’Estat. I pel que fa a l’àmbit acadèmic, ha enfocat la seua producció bibliogràfica a l’espanyol i la diversitat lingüística. Destaca el llibre De l’espanyol al chamorro: Llengües en contacte en el Pacífic (Ed. Gondo. 2009).

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua. Lidera serveis per a universitats amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió universitària transfronterera de l’Europa Mediterrània.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464